2024. május 5. - Györgyi

Mélyponton a "bankország"

A svájci kormány jelentősen rontott a gazdaság idei teljesítményével kapcsolatos előrejelzésén. A SECO nevű kormányügynökség szerint idén 2,2 százalékkal gyengülhet a svájci hazai össztermék, ami jövőre mérsékelten, 0,1 százalékkal nőhet.
2009. március 17. kedd 10:18 - HírExtra
A SECO eddig 0,8 százalékos idei GDP-csökkenést várt 2009-re. A múlt héten a svájci központi bank 2,5-3,0 százalékos idei gazdasági visszaesést jósolt, ami a legborúlátóbb előrejelzés 1975 óta. A SECO szerint idén 0,2 százalékkal csökkennek a fogyasztói árak, amelyek jövőre 1,0 százalékkal nőnek. A munkanélküliségi rátát pedig 3,8 százalékra teszi, ami jövőre 5,2 százalékra nő. Eközben kedden reggel lejtmenetbe került a svájci frank az euróhoz képest a svájci központi bank vezetőjének a kijelentésére.

Jean-Pierre Roth a Financial Times-nak azt mondta, hogy a bank elkötelezte magát a svájci frank erősödésének a megakadályozására.

Az euró 0,32 százalékkal 1,5416 svájci frankra drágult kedden röviddel 9 óra előtt.

Drasztikus intézkedések hozott a múlt héten a svájci bank a defláció ellen: intervenciót hajtott végre a frank gyengítése céljából és csökkentette az alapkamatot a recesszió mérséklése céljából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását