2024. május 10. - Ármin, Pálma

Merkellel egyeztetett Orbán

Orbán Viktor a német kancellárnál folytatta külföldi tárgyalásait a gazdasági válság leküzdésére irányuló erőfeszítések összehangolásáról.
2009. március 1. vasárnap 07:53 - HírExtra
A Fidesz elnöke Berlinben Angela Merkel támogatását kérte a közép-európai térség problémáinak megoldásához.

A berlini kancellári hivatalban tartott közel egy órás tanácskozáson Angela Merkel tudatta magyar vendégével, hogy az Európai Unió a legfontosabb feladatok egyikének tekinti a kelet-közép-európai térségben kibontakozó válság rendezését és a megoldásra irányuló erőfeszítéseket csúcsszinten akarja összehangolni.

Orbán Viktor Berlinben a legnagyobb kormánypárthoz közel álló Adenauer Alapítvány rendezvényén is óvott a csak Nyugat-Európára összpontosított válságkezeléstől - amivel a konzervatív intézmény vezetősége is egyetértett. A Fidesz elnöke hasonló szellemben folytatott eszmecseréket a kereszténypárt több vezetőjével.

Diplomáciai megfigyelők ebből kettős következtetést vonnak le: egyrészt, hogy Berlin számára fontos Kelet-Közép-Európa gazdasági és politikai stabilitása, másrészt pedig, hogy ebben az erőfeszítésben komoly tényezőnek tekintik a legnagyobb magyar ellenzéki pártot.

A kérdésben azonban a német kancellár nem jár külön úton, erre vall az a tény, hogy a francia Szenátus elnöke a napokban Budapesten hosszas megbeszélést folytatott Orbán Viktorral és úgy tűnik, hogy még az európai parlamenti választások előtt sor kerül a találkozóra a Fidesz elnöke és Nicolas Sarkozy francia államfő között.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását