2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ez igen! Bokros után Habsburg György az MDF listán?!

Habsburg Györgyöt javasolta Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt EP-listájának második helyére szombaton.
2009. február 28. szombat 19:33 - HírExtra
Dávid Ibolya ezt azután nyilatkozta az MTI-nek, hogy találkozott a párt megyei elnökeivel, akikkel ismertette az MDF EP-listáját.

Habsburg György az MTI-vel írásban közölte: nagy megtiszteltetés számára az MDF felkérése.

"Kész vagyok arra, hogy tudásomat, tapasztalatomat, nemzetközi kapcsolatrendszeremet Magyarország szolgálatába állítsam, mint - pártonkívüli - európai parlamenti képviselő. Amennyiben a párt választmánya többséggel megerősíti a felkérést, úgy kész vagyok elvállalni azt" - írta a Magyar Vöröskereszt elnöke, volt utazó nagykövet.

Makay Zsolt, az országos választmány elnöke, aki szintén részt vett a szombati konzultációs ülésen, az MTI-nek azt mondta, március 7-én dönt a párt országos választmánya az elnökség által javasolt EP-listáról.

Dávid Ibolya az MDF keddi elnökségi ülése után jelentette be: Bokros Lajos volt pénzügyminisztert, a Közép-Európai Egyetem (CEU) tanárát kérte fel az MDF elnöksége arra, hogy legyen az európai parlamenti választásokon a párt listavezetője.

Bokros Lajos szombaton az Antall József Alapítvány rendezvényére Dávid Ibolya pártelnökkel érkezett és azt mondta: megtisztelőnek tartja a felkérést. A jövő vasárnap jelenti be, hogy elfogadja-e a párt felkérését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását