2024. május 17. - Paszkál

Pop, rock, rap, country és a nagy vedelés

Ma este kezdetét veszi a legrangosabb zenei díjátadó, a Grammy, ahol a pop, rock, rap és country zene lelkes képviselői izgatottan várhatják, hogy idén kik viszik haza az arany gramofon díjakat.
2009. február 8. vasárnap 09:49 - Kővári Adrienn
Az 51. Grammy-díjátadó  ma, február 8-án, este 8 órakor veszi kezdetét a Staples Centerben, Los Angelesben. A CBS televízió fogja élőben közvetíteni a rangos eseményt, 5.1-es hangzással és HD minőséggel.

Idén olyan nagy nevek versenyezhetnek egymással, mint a Coldplay, Leona Lewis, Lil Wayne, Kanye West, Katy Perry, Pink, Kid Rock, vagy Rihanna. Viszont nem csak zenészek, hanem például filmzenék is vihetnek haza díjakat, olyanokat jelöltek idén, mint például a Mamma Mia!, a Sweeney Todd, a Sötét lovag, vagy a Vasember.

Közel száz kategóriában osztanak majd este díjakat, de a döntés nem a közönség, a rajongók kezében van. A Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája (NARAS), és még egyéb szakemberek döntenek majd a díjak sorsáról. Idén a műsorvezető Tia Carrere, és Wayne Brady lesz. Utóbbi név számunkra kicsit ismeretlenül csenghet, de Amerikában manapság ő egy közkedvelt showman, aki a műsorvezetéstől kezdve a filmezésen át az éneklésig mindent kipróbált. Rajtuk kívül még élő fellépésekkel fogják színesíteni a gálát, olyan zenészek szórakoztatják majd a közönséget, mint a U2, Chris Brown, vagy Justin Timberlake.

Jelöltek, díjazottak

Lil Wayne a gála legnagyobb esélyese, összesen 8 kategóriában jelölték, ezzel megelőzte a hétszeresen jelölt Coldplayt. Mellettük többszörös eséllyel, jelöléssel indul még Leona Lewis, Paul McCartney, Ne-Yo, és Bruce Springsteen is.

Azt már korábban bejelentették, hogy az életműdíjat a Four Tops zenekar kapja, és az sem titok, hogy idén Neil Diamond viheti haza a MusiCares díjat. Ezt csak is olyan zenészek kaphatják meg, akik zenéjükkel segítették megoldani az emberiség problémáit, akár orvosi vagy személyes szükségleteit, támogatták a rászorulókat. Ő fogja megnyitni február 6-án este megrendezésre kerülő gálát, ami tartalmazni fog egy különleges, élő árverést, ami majd az egész világon hallható lesz. Olyan értékes hangszerekre lehet licitálni, mint Eric Clapton aláírt gitárja, Bob Dylan szintén kézjegyével ellátott harmonikája, vagy Janis Joplin aláírt fényképe, de ezeken kívül még rengeteg ereklye szeretne otthonra találni. Ezt az aukciót egy gálavacsora fogja követni, a befolyó összeget, pedig egy, a rák gyógymódját kutató, intézetnek ajánlották fel.

A hét további eseményei

Ez a hét, nem csak a vasárnapi díjátadóból áll, hanem szinte a hét minden napjára esik egy party is, ahol a sztárok megjelenhetnek, felvonulhatnak.

A szerda este kezdődő buli sorozatot Jennifer Hudson fellépése nyitotta, majd olyan rap előadók ragadták magukhoz a mikrofont, mint T.I., Lil Wayne, Kanye West vagy Jay-Z. De velük bulizott a botrányos Kate Perry, Rihanna, Akon vagy a Jonas Brothers, és szinte mindenki, aki majd a Staples Centerben is tiszteletét fogja tenni vasárnap, mert jelölést kapott.

Csütörtök este egy jótékonysági koncertet adtak, ahol többek között a Black Eyed Peas lépett fel, és a befolyt összeget hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlották fel.

Péntek estére több mint 1500 vendéget várnak, ugyanis ekkor fogja megnyitni a bulit Neil Diamond, aki a MusiCares díjat kapta. Olyan zenészek fognak a hangulatról gondoskodni, mint Jennifer Hudson, a Coldplay, vagy a Foo Fighters. Idevárják Rihannát, Ciarat, Will.i.am-et, de Sean ”Diddy” Combs-t is.

A szombat este, Elő-Grammy Gála vendégei, és fellépői teljesen titkosak, de közel 900 VIP vendék várható. Tavaly olyan nagy nevek voltak a meghívottak, mint Whitney Houston, Alicia Keys, Rod Stewart, vagy Pink. Háromfogásos vacsora vár a vendégekre, és meglepetés fellépők is lesznek. Azért számíthatunk rá, hogy a nyolcszoros Grammy jelölt Lil Wayne, a Paris „minden partyn ott vagyok” Hilton biztosan fel fognak ezen az estén is bukkanni.

Az idei Grammy rengeteg izgalmat tartogat még, hiszen közel 100 kategóriában osztanak ki díjakat. Olyan nagy nevek szerepelnek az esélyesek között, mint Kid Rock, Paul McCartney, a Coldplay, Lil Wayne, Rihanna, vagy Kate Perry. Ma este minden ki fog derülni, hiszen akkor végre kezdetét veszi az 51.-ik Grammy-díjátadó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását