2024. április 27. - Zita

Megdöbbentő leleplezés! Mary Zsuzsi mindenkit átver a műbalhéival?

Mary Zsuzsi nagyon szerelmes párjába. Még akkor is, ha a srác mindössze 21 éves. Legalább beszélnek róluk. Ez lenne a cél? Persze ha az ember néhanapján kiad egy-egy lemezt, nem árt neki a népszerűség. Erre játszik ő is? A népszerűségért (pénzért) tenné n
2009. február 4. szerda 07:40 - Gedei Szilárd
A világszerte elfogadott és alkalmazott fogás szerint akkor kell szerepelni - azaz szakítani, bejelenteni, hogy terhes az ember vagy szimplán csak egy könnyed botrányt összehozni - amikor valami olyan esemény várható az egyszeri celeb életében, ami komoly profitot hozhat. Egy filmbemutató, egy turné, esetleg egy új lemez előtt sokan élnek azzal a marketingfogással, hogy – akár megvásárolva, akár kiprovokálva – megpróbálnak minél több címoldalt elvinni a bulvárlapok kínálatából. Ha az emberről beszélnek, már nem lehet baj. Attól függetlenül, hogy éppen milyen színben tüntetik fel.

Ilyen ez a popszakma...

Ne csodálkozzunk azon, hogy Magyarországon ez is máshogy működik. Az alapkoncepció - miszerint ugye kell a szereplés – alapvetően működne nálunk is, csakhogy kis országunkban akkor is kell mindenkinek a szereplés, ha éppen nincs szüksége rá. Valahogy mindenki úgy érzi ebben a nagy családban, a magyar celebek csordájában, hogy neki alanyi jogon jár a rivaldafény, vagyis a bulvárböfögés. Ezek után persze ember legyen a talpán, aki megállapítja, hogy XY éppen milyen céloktól vezérelve törekszik a címlapra: műbalhézott mert jól esett neki, balhézott mert jól esett neki, műbalhézott mert muszáj volt neki, esetleg csak úgy belekerült a balhéba. Az eredmény ugyanaz: az emberek beszélnek róla.

De melyik típusba tartozik Mary Zsuzsi? Annyi biztos, hogy nevetséges, amit csinál, mégis beszélnek róla. Mary Zsuzsival van tele az egész ország: Mary Zsuzsi mosolyog nekünk a tévében, Mary Zsuzsi nevet ránk tele szájjal a címlapokról hogy majd’ kiesik a műfogsora, Mary Zsuzsi az, akiről minden nap kiderül valami további finomság. Mary Zsuzsi kell. „Marizsuzsi” már több mint celeb, fogalom, Mary Zsuzsi maga a csodálatos magyar „sztár” sikertörténete. Mary Zsuzsi a legfontosabb, Mary Zsuzsi a legnagyobb, Mary Zsuzsi az ötödik elem. Már a „legnagyobbak", Liptai Claudia, sőt Győzike is örülne manapság annak, ha akár csak maryzsuzsisat tudna fingani.

Mire készül?

Hanem az érdekes kérdés az, hogy vajon miért kell az Mary Zsuzsinak, hogy ennyire előtérben legyen? Térjünk csak vissza a gondolatmenet elejére! A celebeknek ugyebár akkor jön jól a fokozott médiaérdeklődés, amikor valami nagy dobásra készülnek. Nézzük hát, hogy mit forgathat a fejében Mary Zsuzsi!

Mivel alapvetően énekesnő vagy mi a fene a művésznő, nem lenne meglepetés, ha előrukkolna valamilyen új produkcióval. A legkézenfekvőbb – sok szempontból – egy új lemez lenne: erre pedig a körülményeket figyelembe véve elég nagy az esély. Utolsó korongja ugyanis 2005-ben jelent meg Sodor a szél címmel, és a kiadó szerint elég sikeres volt. Legalábbis ezt mondta a HírExtrának Szűcs Balázs, a Producers Kft. illetékese arra a kérdésünkre, hogy mi a helyzet Mary Zsuzsi zenei pályafutásával, ha már énekesnőnek is nevezik néhanapján a bulvárhőst. Szóval sikeres volt, azaz elég sok példányt eladtak a lemezből, mégis felmerül a kérdés: elég lenne-e egy esetleges újabb kiadványhoz még az 61 éves énekesnő természetes hangja, szépsége, kisugárzása?

Már ha egyáltalán lehet még Mary Zsuzsi hangját, szépségét, kisugárzását létezőnek nevezni. De ez mindegy is, a lényeg úgyis abban a kérdésben leledzik, hogy mire készül az idősödő popdíva(?). Márpedig egyre egyértelműbbnek tűnik, hogy nem mondott még le az így is évszázadokat átölelő zenei karrierjének beteljesítéséről és nekifog még egy lemeznek.

Vér gáz, de egyre népszerűbb

Erre utal az is, hogy még 2007-ben is arról beszélt, hogy már dolgozik új lemezén. Azóta azonban se híre, se hamva semmilyen új zenei kiadványnak. Csak nem azért nem fogtak bele a kiadásba, mert akkoriban kis túlzással Mary Zsuzsi celebrátája, azaz ismertsége sárga földi mélységekben vegetált?

Most azonban más a helyzet, Mary Zsuzsi él és virágzik, sőt lefekszik minden huszonévessel, aki az útjába kerül. Kiadójánál, a Producers Kft.-nél ráadásul megerősítették a kérdésünkre, hogy ha Mary Zsuzsi úgy gondolná, nyitottak lennének egy új lemezre.

Csak idő kérdése, hogy mikor fogja úgy gondolni, elhihetik. Ha ugyanis nem ez áll az egész bohóckodás hátterében, akkor csak az marad, hogy Mary Zsuzsi tényleg nem teljesen százas. Azt pedig nehezebben hinnénk el, minthogy nem előre kigondolt marketingakcióról van szó...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

PAPO
2009. február 4. 10:44
UNDORÍTÓ.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását