2024. április 28. - Valéria

Az MSZP-nek kell a csomag a Fidesz ellenzi

Az MSZP győri szervezete egymilliárd forint elkülönítését javasolja a város költségvetésében egy gazdasági csomagra, a mikro-, a kis- és a középvállalkozások kamattámogatására, illetve munkahelybővítő fejlesztések segítésére. A Fidesz helyi frakcióvezetőj
2009. február 3. kedd 21:15 - Hírextra
Neupor Zsolt, az MSZP győri elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a csomag a gazdaság élénkítését, a munkahelyek számának növelését szolgálná. Emellett továbbra is fenntartják az iparűzési adó csökkentésére tett tavalyi kezdeményezésüket, mert meggyőződésük, hogy az segítséget nyújtana a munkahelyek megtartásához a kis- és a nagyvállalatoknak egyaránt.
Hozzátette: a csökkentés mértékét illetően azonban hajlandók kompromisszumra, amennyiben a gazdasági csomag elfogadásának ez lenne az "ára".

Az elhangzottakra Somogyi Tivadar, a jobboldali vezetésű önkormányzat Fidesz-frakcióvezetője szintén sajtótájékoztatón reagált, hangsúlyozva: óvatosan tervez a városvezetés, mert a recesszió miatt sok a bizonytalanság.

Mint elmondta, becslések szerint a tavalyinál 2 milliárd forinttal kevesebb, mintegy 14 milliárd forint bevételre számíthatnak az iparűzési adóból 2009-ben, erről az összegről lemondani felelőtlenség lenne, ezért tartják dilettáns ötletelésnek a szocialista felvetést. Ami pedig a munkahelyeket illeti, ezek megőrzése elsősorban a mindenkori kormány feladata - tette hozzá.

Simon Róbert (Fidesz), az önkormányzat másik alpolgármestere is megalapozatlannak tartja az MSZP győri elnökének egymilliárd forintos javaslatát. Kijelentette: nem áll rendelkezésre ennek fedezete a város költségvetésében. Közölte, hogy a február 26-i közgyűlésre stabil, költségtakarékos és végrehajtható költségvetési tervezetet nyújt be a polgármester.

Győr költségvetési tervezete 47 milliárdos főösszeggel számol az idén, az intézmények működtetésére 23 milliárd forintot fordítanak. Fejlesztésekre a tervek szerint 7,7 milliárd forintot költenek. Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető újságírói kérdésre válaszolva kitért arra: ennek fényében elhanyagolhatónak tekinthető az a megtakarítás, amely az önkormányzati képviselők bizottsági tagsági és elnöki tiszteletdíjából adódna össze, amennyiben erről lemondanának.

A szocialisták viszont továbbra fenntartják azt a javaslatukat, hogy az önkormányzat tagjai csak a képviselői alapdíjat vegyék fel. Az MSZP győri elnöke szerint 28 millió forintot lehetne megtakarítani évente, ha indítványukat a közgyűlés elfogadná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását