2024. május 5. - Györgyi

Fidesz: a kormány a "haveroknak" adja a lóvét

A Fidesz szerint a kormány a gazdasági válság közepette is tovább szórja a közpénzt a "haveroknak", felesleges luxuskiadásokra költ, miközben az emberektől áldozatvállalást vár el - mondta Ágh Péter, az ellenzéki párt politikusa keddi sajtótájékoztatóján.
2009. február 3. kedd 12:15 - Hírextra
A fideszes képviselő szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly októberben hiába tette le a "nagyesküt", hogy leállítják a felesleges kommunikációs kiadásokat, az autó-, telefon- és bútorbeszerzéseket, a kormány ennek ellenére tovább szórja a közpénzt a "haveroknak".

Mint mondta, kiderült például, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést, emellett a MeH 350 millió forintot költ közvélemény-kutatásra és 300 millió forintos pályázatot írt ki arra, hogy a gazdasági válságról az ő értelmezésükhöz igazodó műsorok jelenjenek meg a médiában.

A tájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint ugyancsak a MeH hosszabbította meg több szocialista politikus tanácsadási szerződését: Szabó Endre a társadalmi projekt kialakításával kapcsolatos tanácsadásért tavaly 3,6 millió forintos kapott, az idén ezt 5,1 millióra emelte a kancellária, Szabados Tamás, az MSZP Fejér megyei önkormányzati képviselője határon túli egyházügyi és oktatási témákban ad tanácsokat, ezért tavaly 4,8 millió forintot kapott, tanácsait pedig még öt hónapig kikéri a kancellária, további 1,98 millió forintért. Hasonló juttatást kap Dóra Ottó, a salgótarjáni szocialisták frakcióvezetője, aki tavaly januártól idén május végéig 5,94 millió forintot kereshet - áll a sajtóanyagban.

Ágh Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 200 millió forintért rendelt meg "közcélú feladatok ellátásával kapcsolatos tájékoztatást támogató kommunikációs szakmai tevékenységet".

Azt halljuk, hogy nincs pénz, de a holdudvar zsebe mindig megtelik - mondta az ellenzéki képviselő, aki jelezte, hogy írásbeli kérdéseket is benyújtanak majd, hogy kiderüljön, miért van szükség ilyen felesleges kiadásokra.

Hangsúlyozta: a gazdasági és szociális válság miatt egyre nehezebb helyzetben vannak az emberek, a kormány megszorításokat akar bevezetni, megsarcolja a nyugdíjasokat és a családosokat is, vagyis a válság miatt egyre nagyobb áldozatot vár el az emberektől, miközben "számolatlanul szórják a közpénzt a haveroknak, a saját luxusukra".

A Fidesz szerint a felesleges luxuskiadások helyett a kormány jobban tenné, ha kimenne az emberek közé, és felismerné, hogy a választók olyan kormányt akarnak, amelyben megbízhatnak, és amely hatékonyan ki tudja vezetni az országot a válságból - mondta Ágh Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ztboy
2009. február 3. 13:05
A zsidesz meg a volt kollégiumi ivócimbiknek adta.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását