2024. április 29. - Péter

Gyermekközpont helyett olimpiai felkészítő Ukrajnában

Az ukrán kormány hétvégi döntése értelmében a jövőben olimpiai és paralimpiai felkészítő bázisként működik a bezárás által fenyegetett Krím-félszigeti Artek Nemzetközi Gyermekközpont.
2009. február 1. vasárnap 19:55 - Hírextra
Akabinet határozata mentőövet jelent a csőd szélére került Artek gyermekközpont számára, mivel az új jogállás lehetővé teszi a létesítmény fenntartásának és működésének finanszírozását. Mint Julija Timosenko miniszterelnök a kormányülést követő sajtókonferenciáján elmondta: a döntés azért is ésszerű, mert a gyermekközpont kihasználtsága csak nyáron teljes, miközben Artekben minden feltétel adott az ukrán olimpiai és paralimpiai válogatottak felkészüléséhez, beleértve az úszómedencéket, sportpályákat és egyéb létesítményeket. A központ pótlólagos forrásokhoz juthat az ukrán sportolók nemzetközi versenyekre való felkészülési programjainak finanszírozása révén - idézte a kormányfőt vasárnap az UNIAN hírügynökség.

A Krím Autonóm Köztársaság miniszterelnöke, Viktor Plakida üdvözölte az ukrán kormány - mint fogalmazott - gyors reagálását és döntését az Artek gyermekközpont pénzügyi gondjainak megoldását illetően. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a parlament is jóváhagyja a gyermekközpont létét szavatoló kormányhatározatot.

A több mint 80 éves múltra visszatekintő Artek Nemzetközi Gyermekközpont azért jutott a csőd szélére és került veszélybe fennmaradása, mert az idei központi költségvetésből kihagyták működésének finanszírozását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását