2024. április 29. - Péter

Egyre több HIV-fertőzött

Gyorsan növekszik a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában, ahol havonta ezerhatszáz új esetet regisztrálnak.
2009. január 26. hétfő 08:30 - Hírextra
Alla Scserbinszka, az Ukrán AIDS-megelőzési Központ igazgatója egy kijevi sajtókonferenciáján elmondta, hogy 2003 és 2008 között Ukrajnában sikerült bizonyos eredményeket elérni a HIV és AIDS elleni küzdelemben, de a fertőzés terjedésének felgyorsulása azt jelzi, hogy nem hatékonyak az országban alkalmazott megelőzési módszerek. Szerinte nem sikerült változtatni az ifjúság kockázatokat figyelmen kívül hagyó viselkedésén, azért emelkedik hónapról hónapra a HIV-fertőzöttek száma, és betegednek, halnak meg egyre többen AIDS-ben - jelentette az UNIAN hírügynökség.

Ani Sakarisvili, az ENSZ HIV/AIDS-re vonatkozó Közös Programjának (UNAIDS) ukrajnai koordinátora közölte, hogy a nemzetközi szakértőket is nyugtalanítja a fertőzések számának ukrajnai növekedése.

Hozzátette: Ukrajna első helyen áll mind Európában, mind a Független Államok Közösségének tagországai körében a HIV/AIDS terjedési szintjét illetően. A múlt évben Ukrajnában hivatalosan 21 ezer új HIV-fertőzéses esetet regisztráltak, ami 15 százalékkal több, mint amennyit 2007-ben diagnosztizáltak, s ez igen nagy mértékű növekedés egy év alatt - emlékeztetett Sakarisvili.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását