2024. április 29. - Péter

34 település még mindig áram nélkül

Pénteken reggel, az üzemzavar harmadik napján még 34 település volt áram nélkül a Nyugat-Dunántúl két megyéjében - tájékoztatta az MTI-t az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
2009. január 30. péntek 09:05 - Hírextra
Patay László az E.ON részéről elmondta: csütörtökről péntekre virradó éjjel 34, többségében zalai és részben Vas megyei településen szünetelt az áramszolgáltatás. Este még úgy számoltak, hogy ez mintegy hatezer fogyasztási helyet jelent, de péntek reggeli adataik alapján kevesebb, mintegy 4.400 háztartást nem tudtak visszakapcsolni a hálózatra.

A Zalavíz Zrt. csütörtök esti tájékoztatása szerint az éjszaka két településen, Kispáliban és Csöngetmajorban nem volt vezetékes víz az áramhiány miatt, így az itt élő mintegy 250 embernek lajtoskocsikkal szállítottak ivóvizet.

A társaság pénteken közleményben adott tájékoztatást arról, hogy a szolgáltatási problémák reggelre átmenetileg megoldódtak. A Zalavíz Zrt. területén 15 települést érint még az áramszünet, ennek ellenére ideiglenesen mind a vezetékes vízellátást, mind a csatornaszolgáltatást biztosítani tudják.
A kedd este kezdődött havazás a Nyugat-Dunántúl négy megyéjében, a leginkább Zalában és Vasban, kisebb részt Veszprémben és Somogyban összesen 52 ezer fogyasztónál okozott részleges vagy folyamatos áramkimaradást. Több mint 10 ezer fogyasztónál emiatt a vízszolgáltatás is szünetelt, az otthonokat, intézményeket sem tudták fűteni.

Az áramszolgáltató közlése szerint az elhúzódó helyreállítás oka az, hogy a tapadó hó súlya fákat tört le, amelyek a vezetékekre és az azokat tartó oszlopokra borultak, s a kárhelyszíneket a felázott talaj és a nehéz terepviszonyok miatt speciális lánctalpas járművekkel is csak nehezen tudták megközelíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását