2024. április 29. - Péter

Csaknem 90 településen nincs áram

Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás - tájékoztatta az MTI-t Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke. Gersekarát község határában hozzáláttak a kid
2009. január 29. csütörtök 09:25 - Hírextra
Patay László elmondta: a térségben jelenleg 14 ezer háztartást érint a kimaradás, a helyzet továbbra is Zala megyében a legsúlyosabb, ahol összesen 65 településen okoz problémákat a kedd este kezdődött havazás miatti üzemzavar.

A szakember reményei szerint csütörtök délelőtt a fogyasztók többségénél helyre tudják állítani a szolgáltatást, de a kidőlt oszlopok, elszakadt vezetékek megközelítése egyes helyeken jelentős erőfeszítést kíván. Több helyütt nagyon nehéz a meghibásodások helyszínének megközelítése.
Az első időszakban több mint 52 ezer háztartást érintett a Nyugat-Dunántúlon az áramkimaradás. Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyei településeken szűnt meg vagy szakadozott a szolgáltatás. Több helyen második napja nincs víz, mert az áramhiány miatt nem működnek a szivattyúk, a központi fűtéssel ellátott házakban szintén emiatt nem tudnak fűteni.

Az éjszaka a tűzoltók műszaki mentőgépkocsiján lévő aggregátorral több településen is működésbe hozták a vízkutak szivattyúit, hogy a hálózatba ismét víz kerüljön.Huszonnégy vasi településen még mindig szünetel az áramszolgáltatás, de az áramszolgáltató szakemberei már dolgoznak a javításon - közölte az MTI-vel csütörtökön Csikós Nagy József, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára.

Az E.ON helyszínen dolgozó munkavezetőjétől kapott információk alapján elmondta: az éjszaka megérkeztek azok a lánctalpas járművek, amelyekkel Gersekarát község határában hozzáláttak a kidőlt villanyoszlopok cseréjéhez.

Átmenetileg faoszlopokkal helyettesítik a betonból készült oszlopokat, és az ígéret szerint már a délelőtt folyamán megoldják a műszaki problémát - mondta Csikós Nagy József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását