2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egyre több HIV-fertőzött gyereket fogadnak örökbe

Rekordszámú, 14 HIV-fertőzött gyermeket fogadtak örökbe ukrán családok a múlt évben, közel annyit, mint a megelőző húsz évben összesen.
2009. január 18. vasárnap 16:55 - Hírextra
A HIV-fertőzött gyermekeket befogadó családok rendkívüli felelősséget vállaltak, ami jelzi: az ukrán társadalomban egyre többen értik meg, hogy az egészségi állapottól függetlenül minden gyereknek családban, szeretetben, meleg otthonban kell nevelkednie - közölte az ukrán családügyi, ifjúsági és sportminisztérium sajtószolgálata.

Az Anti-AIDS Alapítvány adatai szerint Ukrajnában 1987 és 2008 között mintegy 19 300 HIV-pozitív anya szült, de 11 százalékuk lemondott világra hozott gyermekéről. 1987-től 2007-ig összesen 17 HIV-fertőzött árva vagy elhagyott gyereket fogadtak örökbe az országban.

Ukrajnában tartanak attól, hogy a gazdasági helyzet romlása következtében egyfelől megcsappan az örökbefogadási kedv, másfelől megnő a szülőotthonokban hagyott újszülöttek száma. Jelenleg mintegy 100 ezerre becsülik az árva vagy elhagyott gyermekek számát az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását