2024. május 18. - Erik, Alexandra

Beiktatták a régi-új püspököt

Továbbra is Csomós József a Tiszáninneni Egyházkerület püspöke, a még az elmúlt év végén újabb hat évre megválasztott református püspököt szombaton iktatták be hivatalába a Miskolcon megtartott cikluskezdő ünnepi közgyűlésen.
2009. január 24. szombat 20:50 - Hírextra
Csomós József a közgyűlésen - amelyen valamennyi egyházkerület püspöke jelen volt - egyebek mellett arról beszélt: csakúgy, mint az elmúlt hat évben, most is az a célja, hogy jó pásztora, jó kormányzója legyen az egyházkerületnek.

A református egyház történelmi pillanat előtt áll - mondta - ez év tavaszától a teljes Kárpát-medencében újra egységes magyar református egyházról beszélhetünk, megszűnhet a trianoni döntés miatti református területi széttagolódás.

Az egységes Magyar Református Egyház közös zsinata 120 tagú lesz, ebből 60-at az anyaország delegál, 32 képviselőt Romániából, 10-et Szlovákiából, 8-at Kárpátaljáról, 6-ot Szerbiából, 2-2 tagot pedig Horvátországból, illetve Szlovéniából küldenek majd.

Kocsis Márta, a Magyarországi Református Egyház zsinatának jogtanácsosa korábban az MTI-nek elmondta: a Tiszántúli Egyházkerületben jövő kedden Debrecenben, a Dunamelléki Egyházkerületben szerdán Budapesten, a Dunántúli Egyházkerületben pedig pénteken Pápán tartják a beiktatást, a négy egyházkerület közül csak a dunántúliban választottak új püspököt Steinbach József személyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását