2024. május 3. - Tímea, Irma

Az egyház téli segélyakciói

Minden lehetséges eszközzel segítsék a Magyarországi Református Egyház (MRE) gyülekezeteinek tagjai a hideg miatt veszélyben lévőket, együttműködve az önkormányzatokkal, civil szervezetekkel - adta közre a MRE elnöksége az MTI-hez eljuttatott közleményébe
2009. január 16. péntek 15:14 - Hírextra
Mint írták, azért hívják fel erre a figyelmet, mert "az elmúlt hetek szokatlan hidege miatt több tucat ember veszítette életét az utcákon, vagy a kihűlt, fűtetlen lakásokban".

A Magyar Református Szeretetszolgálat arról értesítette az MTI-t, hogy tűzifaprogramot hirdettek. Ennek keretében tűzifát vagy erre a célra szóló anyagi támogatást szednek be a felajánló hívektől. Kivágandó fákat is hasznosítanak, készenléti csoportjuk vállalja a fák kivágását és feldolgozását - tették hozzá.

Az elszállításról önkénteseik és helyi gyülekezeti tagok gondoskodnak, amelybe fuvarozó cégek és magánszemélyek egyaránt bekapcsolódnak. Utóbbiak az egész ország területére szóló kedvezményes tűzifaszállítással járulnak hozzá az akcióhoz - közölték.

Mint írták, krízisjáratokat is terveznek indítani "idős emberek megsegítésére, akiket a megfagyás fenyeget".

A református szeretetszolgálat Koszovóba is szállít tüzelőanyagot és meleg ruhát, egyebek mellett kabátokat, cipőket a Honvédelmi Minisztérium-Protestáns Tábori Lelkészi Szolgálattal összefogva. Ez volt az első alkalom, hogy a Magyar Köztársaságból humanitárius segély érkezett ebbe a régióba - mutatott rá a református egyház honlapja.

Összesen 1,3 tonna ruházat gyűlt össze a szeretetszolgálat debreceni raktárában, amit katonák válogattak át, csoportosítottak, dobozoltak és elszállítottak. A szállítmányból egyaránt részesültek albánok, szerbek és bosnyákok - szerepel a weblapon.

Berkovo faluban, ahova néhány szerb család visszaköltözött a közelmúltban, a visszatelepülteknek a meleg ruhákon kívül olajradiátorokat, tisztálkodó szereket, mosószereket adományoztak. Az ország második legnagyobb városában, Pecben egy albánok vezette kismamaháznak adtak át gyermek- és női ruhákat, cipőket, illetve higiéniai szereket - tették közzé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását