2024. május 18. - Erik, Alexandra

Utas vert BKV-ellenőrt

Jeggyel nem rendelkező utasok bántalmazták a főváros közlekedési cégénél dolgozó ellenőröket, egyiküket kórházba kellett szállítani, a másikuk - egy nő - pedig könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a BKV kedden az MTI-vel.
2009. január 20. kedd 15:11 - Hírextra
A közlemény szerint egy ellenőrnőt fellöktek a kisföldalatti Kodály körönd megállójában még pénteken, szombaton pedig az 1-es villamos vonalán ütöttek meg ököllel egy másik, munkáját végző ellenőrt.

A cég azt közölte, hogy a Kodály körönd állomásnál az ellenőrnő - szokásos munkáját végezve - az utasokat a jegyük felmutatására kérte. Egy nő azonban nem volt hajlandó eleget tenni ennek a kérésnek, majd miután az ellenőr újból felhívta erre az utas figyelmét, a nő megpróbálta kikerülni őt. Ez azonban nem sikerült, az utas pedig szándékosan fellökte a munkáját végző ellenőrt, aki az incidens során könnyebben sérült - olvasható a közleményben.

Az eset után a VI. kerületi rendőrkapitányság eljárást indított a támadó ellen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak alapos gyanúja miatt - közölte a BKV.A másik esetben az 1-es villamoson egy fiatalember - aki érvényes jeggyel vagy bérlettel nem rendelkezett - a pótdíjazás minden formáját elutasította és a villamosról sem volt hajlandó leszállni. Az ellenőr munkáját tovább folytatta, amikor az ismeretlen fiatal férfi utánament és ököllel arcon vágta - áll a közlekedési társaság közleményében.

Az eset következtében az ellenőr szája felrepedt, fogsora megsérült. Az ismeretlen férfi ezt követően a villamosról leszállt és távozott. Az ellenőrt mentő szállította kórházba.A BKV szerint többször előfordult már, hogy munkájukat végző ellenőröket ért durva bántalmazás. Mint írták: "a BKV értetlenül áll a történtek előtt."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását