2024. április 29. - Péter

Ütés, rúgás, törés és fojtás - Növényinek bírnia kell

Utoljára még egy nagy verés jár, amolyan Növényi módra – gondolhatják a nézők, akik jegyet váltanak a szombati káposztásmegyeri küzdősport gálára. Egy ketrecben a húsz évvel fiatalabb ellenféllel, aki semmi mást nem akar, mint a magyar harcos vérét
2009. január 17. szombat 13:39 - Gedei Szilárd
- Győzni fogok! – üzente a Hírextra olvasóinak Növényi Norbert. Ő ugyanis megkapta az esélyt, hogy világbajnokként vonuljon vissza a ketrecharcosok mezőnyéből. Álljunk csak meg egy szóra! Ketrec? Harc? Van ennek prózaibb neve is: K3. Ráadásul az MMA szabályrendszerről van szó, ami bizony elég kemény. Csakúgy, mint Növényi ökle. De mi lesz az utolsó nagy bunyó után a birkózóból lett színész-médiaszereplővel?

Maximálisan felkészült

- Megbeszéltük, hogy ez lesz az utolsó, de most már tényleg - mondta el az összecsapásról Növényi menedzsere, Németh "Nyiba" Sándor. – A román Marius Tatar nagyon komoly ellenfél, és húsz évvel fiatalabb is Norbinál. De nem kell őt félteni, ugyanis nála jobban senki nem készülhet föl egy ilyen összecsapásra. A birkózóterem mellett lement egy újpesti ökölvívóterembe, de a karatésokkal is készült, sőt még kempóedzéseket is látogatott - bizonygatta barátja maximális felkészültségét a menedzser-edző.

Kérdés, hogy elég lesz-e mindez egy olyan brutális sportban, mint amilyen a ketrecharc. Ráadásul Növényi a lehető legdurvább versenyrendszerben, az úgynevezett MMA-ban, azaz a viadal szabályok keretében csap össze a román trónkövetelővel.

Kitörhet az ember keze-lába

- Ütés, rúgás, törés, fojtás, egyszóval szinte minden megengedett a ketrecharc viadal szabályrendszerében - mondta el a Hírextrának Németh. – Ha az ember nem figyel oda, akár a keze-lába is kitörhet, tehát egyáltalán nem babra megy a játék - tette hozzá a kötöttfogású birkózóból lett segítő. – Norbi egy örök harcos, akire mindenki fölnéz Magyarországon, szerepeljen bármilyen sportágban. Ha ő egyszer azt mondja, hogy elindulok, akkor mindenki biztos lehet abban, hogy senki nem tudja megállítani. Egyébként pedig igazi profi: úgy étkezik, úgy végzi a munkáját - Nyiba szavaiból kitűnik, hogy Növényi nagyon akarja ezt az utolsó győzelmet.

Persze megeshet, hogy bármennyit is edzett a küzdelemre az 1980-as moszkvai olimpián birkózásban aranyérmes Növényi, bármennyire is lelkesen készült, mégiscsak ő hagyja el vesztesként a ketrecet. - Aki valaha belép egy ringbe, az tudja, hogy bármikor kikaphat. De biztos vagyok benne, hogy győzni fog, ha más nem, a szíve és a lelke bele fogja hajszolni a győzelembe - tette még hozzá Növényi legjobb ismerője.

51 évesen érhet újra a csúcsra

S hogy mihez fog kezdeni aktív sportolói pályafutása után? Egy biztos: menedzserével megbeszélte, hogy bármilyen ajánlatot is kap a későbbiekben, nem fogja elvállalni. Ez lesz az utolsó mérkőzése, bármilyen eredménnyel is ér véget. Elég volt neki a bunyóból - egyébként is mindent elért, amit elérhetett. Kick-boksz világbajnok, olimpiai bajnok és most a ketrecharc világbajnoka lehet.

51 évesen ez nem is olyan rossz teljesítmény.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását