2024. május 10. - Ármin, Pálma

Eszenyi révbe ért

Eszenyi Enikő lett a Vígszínház új igazgatója. A 21 éve a direktori székben ülő Marton Lászlót váltja fel, februártól immáron hivatalosan is.
2008. december 26. péntek 16:05 - Hírextra
Eszenyi 27 éve játszik a Vígben, mellyel kalandos körülményekkel „találkozott” először. Felvételi vizsgájára indult a Színművészeti Főiskolára, de eltévesztette az útirányt és rossz villamosra szállt, ami elvitte őt a Szent István körúti teátrum előtt, amit ő csodálattal nézett. Mikor harmadéves volt a főiskolán, ebbe a színházba került gyakorlatra, ahol a nagyoktól leshette el a mesterséget, együtt öltözhetett Ruttkai Évával, melynek emléke örökre "beleégett". Ide köti a szerelem, az első házasság a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kaszás Attilával,a vezető páros megtisztelő pozíciója. Még az esküvőjüket is úgy időzítették, hogy este színpadon lehessenek, és csak utána mentek mulatni, ünnepelni. Akkor is a színházban „lógott”, amikor nem is lépett este a deszkákra.

Eddigi élete minden szálával ehhez az épülethez, ehhez az intézményhez kötődik, és most igazi vezetőjévé válhat. A Kossuth-díjas színésznő elmondta, hogy a 27 éves tapasztalat képessé teszi erre a feladatra. Szeretne elbeszélgetni a társulat és a műszak összes tagjával, még a portással is arról, hogy miben kellene változtatni, kinek milyen problémái, észrevételei vannak a színházzal kapcsolatban. Csak ezek után fogja kialakítani az új koncepciót, a jövő csapásirányát.

A társulat változásokról is csak májusban kérdezhetjük őt, amikor már világosabban látja a teátrum helyzetét.

Színészi pályáját sem szeretné elhanyagolni, nem fogja agyonrendezni a színházat, más rendezők is lehetőséget kapnak majd, és reméli, hogy színészként is gondolni fognak rá, és játszhat is saját színházában.
Forrás: hirextra/blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását