2024. április 29. - Péter

Oszoljon az MDF!

Az MDF feloszlatását kezdeményezi az ügyészségen a Jobbik, ha a demokrata fórum nem nevezi meg az ajánlószelvényügy személyi felelősét - írta közleményében Szegedi Csanád a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke és ferencvárosi képviselőjelöltje vasárna
2008. december 21. vasárnap 19:45 - Hírextra
"A Jobbik a ferencvárosi választási csalás konkrét személyi felelősének vagy felelőseinek megnevezésére szólítja fel az MDF-et" - hangsúlyozta Szegedi Csanád, hozzátéve: ha a párt ezt nem teszi meg, akkor a Jobbik kezdeményezni fogja az ügyészségnél a "törvénytelenül működő" párt feloszlatását.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak az illetékes egyéni választókerületi választási bizottságba delegált tagja szombaton fordult a sajtóhoz azzal, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt hamisítvány, és emiatt javasolja a választási bizottságnak feljelentés megtételét, illetve az MDF-jelölt nyilvántartásba vételének megtagadását.

Az illetékes egyéni választókerületi választási bizottság ezt követően szombati ülésén arról döntött, hogy három jelölőszervezet, az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöldpárt leadott ajánlószelvényeinek eredetiségét megvizsgáltatja.

Az MDF pénteken azt közölte, hogy jelöltje, Dézsi Mihály - aki korábban rendőrségi szóvivő volt -, összegyűjtötte a szükséges 750 ajánlószelvényt, szombaton pedig arról adott tájékoztatást, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a párt által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték.

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból. A jelöltállítás határideje péntek délután négy órakor járt le, a pártoknak eddig volt lehetőségük arra, hogy jelöltjeiknek 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását