2024. május 14. - Bonifác

Dézsi Mihály indulhat a választáson

Dézsi Mihály, aki az MDF színeiben indul a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson, összegyűjtötte a szükséges 750 ajánlószelvényt - tájékoztatta az MDF sajtóirodája pénteken az MTI-t.
2008. december 19. péntek 19:40 - Hírextra
A helyi egyéni választókerületi választási bizottság csütörtökön még arról döntött, hogy nem indulhat az MDF-es Dézsi Mihály a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson, mert nem sikerült összegyűjtenie a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt.

A választási bizottság csütörtöki határozata szerint Dézsi Mihály ugyan leadott 827 ajánlószelvényt, azonban ebből 145 érvénytelen volt, így elutasították, hogy elindulhasson a választáson.

Dézsi Mihály péntek délelőtt az MTI-vel azt közölte, hogy azokat az ajánlószelvényeket, amelyeket a helyi egyéni választókerületi választási bizottság nem fogadott el érvényesnek, még a pénteki nap folyamán délután négy óráig pótolni fogja. Az MDF sajtóirodája pénteken négy óra után azt közölte: a párt a határidőig leadta a szükséges ajánlószelvényeket.

Az MDF novemberben jelentette be, hogy Dézsi Mihályt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság volt szóvivőjét indítja a választáson. A nyugalmazott rendőr ezredes péntekre még sajtótájékoztatót hirdetett meg arról, hogy az MDF önkéntes járőrszolgálatot indít a IX. kerületben, az eseményt azonban csütörtökön este lefújták.

A 2009. január 11-ére kitűzött időközi képviselő-választást azért kell megtartani, mert Gegesy Ferenc polgármester, korábbi szabad demokrata országgyűlési képviselő szeptember 15-én lemondott parlamenti mandátumáról, és kilépett a pártból is.

Az MSZP Bánsághi Tamást, a kerület alpolgármesterét indítja a választáson, a Fidesz Bácskai János helyi választókerületi elnököt, az SZDSZ pedig John Emesét, a párt fővárosi frakcióvezetőjét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását