2024. május 3. - Tímea, Irma

Demszky, válság, romák

A gazdasági válság nehézségei miatt Magyarország szegényebb régióiban bűnbakká kiálthatják majd ki a romákat - mondta Demszky Gábor főpolgármester kedden Budapesten egy, a kanadai főkormányzó részvételével rendezett konferencián.
2008. november 25. kedd 12:46 - Hírextra
Az előttünk álló válságban a társadalom azon része, amelynek romlani fognak az életkörülményei a kisebbséget fogja kikiáltani a problémák felelősének. Ez pedig komoly problémát jelenthet majd az ország szegényebb részein - mondta Demszky Gábor a veszélyeztetett fiatalokról szóló konferencián.
Budapesten nincsenek etnikai problémák, nem lehet mindennapos konfliktusokról hallani, nem úgy mint vidéken - tette hozzá a szociológusi diplomával is rendelkező főpolgármester.

Michaelle Jean, Kanada főkormányzója azt hangsúlyozta, hogy vissza kell térni az alapvető emberi értékekhez, a sokszínűségre nem problémaként, hanem előnyként kell tekinteni.

Fontos, hogy párbeszéd alakuljon ki az emberek között, a többség és a kisebbség között - fűzte hozzá.
Demszky Gábor és Michaelle Jean a józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házban rendezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt. A konferencia előtt a kanadai főkormányzó és a főpolgármester helyi fiatalokkal találkozott. Michaelle Jean táncra is perdült a táncbemutatót tartó fiatalokkal, mielőtt átvette a főváros kulcsát Demszky Gábortól.

Michaelle Jean maga is a kisebbséghez tartozik országában: Haitin született, majd családjával 1968-ban telepedett le Kanadában. A politikus kezdetben egyetemi tanár volt, majd ismert televíziós személyiséggé vált Kanadában mielőtt megválasztották volna az ország huszonhetedik főkormányzójává.

A kanadai vezető vasárnap érkezett négynapos látogatásra Magyarországra. Európai körútján ellátogat Szlovákiába, Csehországba és Szlovéniába is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását