2019. július 17. - Endre, Elek

400 gyermekrajz érkezett a pályázatra

Több mint 400 alkotás érkezett Az élhető Föld című gyermekrajzpályázatra, amelynek díjait a magyar tudomány ünnepe kiemelt hetének zárórendezvényeként pénteken adták át.
2008. november 7. péntek 20:07 - Hírextra
A Magyar Tudományos Akadémia A tudomány az élhető Földért gondolat jegyében szervezte az idén a magyar tudomány ünnepe kiemelt rendezvényeit. Ez alkalomból először írtak ki gyermekrajzpályázatot, amelynek eredménye minden várakozást felülmúlt - olvasható az MTA honlapján.

A gyerekek bármilyen technikával készült alkotásaikkal pályázhattak. A zsűri két, 6-10 évesek és 11-14 évesek korosztályban várta a pályaműveket.Mint olvasható a honlapon, "a pályázatra beküldött rajzok nagyon reményteljesek voltak. A gyermekek nem azt rajzolták, amit a televízió ont rájuk, hanem észrevették a természetet. Rajzoltak hegyet, lovat, fákat, lovakat, rókát, vagy épp tündér-királykisasszonyt. Az alkotásokat látva mindenkit megkísértett az optimizmus: talán ez a nemzedék (…) képes lesz meghallani a csendet, gyönyörködni a Duna hullámaiban, alkotni és tenni az élhetőbb környezetért".

A zsűri több mint 400 alkotásból választotta ki a díjazott műveket. A 6-10 évesek kategóriájában az 1. helyezett a 8 éves Temple Ramóna, aki egy olyan akvarellel pályázott, "amelyre ha ránézünk, azt érezzük: legyen bár zord az idő, ha összefogunk, együtt bármit széppé varázsolhatunk" - olvasható az MTA honlapján. A 2. helyezett Gyökeres Ramóna (6) filctollak segítségével mutatta meg, milyen nagy szükségünk van az állatokra. A 3. helyezett Gonda Natália (10) vízfestékkel készített alkotásában az erdőt és annak élővilágát ábrázolja.

A 11-14 évesek kategóriájában az 1. helyezést elért alkotás temperával készült. Kaszab Andrea (13) "a színek nem mindennapi játékos használatával, formavilágával idilli képet tár a nézők elé". A 2. helyezett György Lilla (11) zsírkrétával készített alkotásában "motívumként láttatja a Földet, amelyből mi is gyökerezünk, és amelyért nekünk is tenni kell, ha meg akarjuk őrizni, és még sokáig élvezni, amit nap mint nap ad nekünk".

A 3. helyezett pályamunka filctollal készült: "egy kéz, ami akár a mi kezünk is lehetne, ami nem rombolásra, hanem építésre való, ami házat, fedelet és gondoskodást biztosít egy élhető földön. Készítője Oláh Zsuzsanna 11 éves tanuló" - áll az MTA honlapján.A zsűri, tekintettel a beérkezett sok alkotásra, különdíjakat is odaítélt. A pályamunkák az Akadémia székházának aulájában tekinthetők meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását