2024. április 29. - Péter

Közös fejlesztési pályázat

A határon átnyúló együttműködés további fejlesztésére öt pályázatot nyújtott be az EU és a Norvég Finanszírozási Mechanizmus alapjaihoz a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, illetve az ukrajnai Kárpátaljai Megyei Tanács - ezt az érintett térségi h
2008. október 2. csütörtök 14:47 - Hírextra
Seszták Oszkár, a szabolcsi önkormányzat elnöke elmondta: a magyar-ukrán határtérségben a befektetések ösztönzésére, a turizmus fejlesztésére és az ukrajnai beregszászi járásban egy modellértékű hulladék-gazdálkodási rendszer kialakítására kértek támogatást.

Emellett a norvég finanszírozási alap segítségével tervezik a közúti kapcsolatok fejlesztési lehetőségének felmérést, valamint idegenforgalmi célból a műemlékek feltérképezését is.
Seszták Oszkár szólt arról is, hogy a szabolcsi önkormányzat, az ungvári állami adminisztráció és a Kárpátaljai Megyei Tanács vezetői egyéves munkatervet fogadtak el csütörtöki tárgyalásukon, s létrehoztak egy konzultatív bizottságot, amely a határmenti kapcsolatok erősítését, a közös projektek megvalósítását segíti.

Megemlítette: döntés született még arról, hogy a jelenlegi záhony-csapi teherforgalmi határátkelési nehézségek megszüntetése, a zsúfoltság felszámolása érdekében közös tanulmánytervet készítenek egy új Tisza-híd megépítésére.

Volodimir Hoblik, a Kárpátaljai Állami Adminisztráció elnökhelyettese hozzáfűzte: a hídépítési elképzelést három országot, Magyarországot, Szlovákiát és Ukrajnát érintően vetik fel, s nemzetközi együttműködés keretében tartják megvalósíthatónak, számítva az Európai Unió támogatására is.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnöke közös érdekként említette a Záhony-Csap közötti térség vasúti és logisztikai fejlesztését, a Felső-Tisza árvízvédelmi biztonságának megteremtését, a Kárpátok Eurorégió Szervezetének magyar, ukrán, lengyel, szlovák és román együttműködési dinamizálását, valamint az Európai V. számú Szállítási Útvonal részét képező M3-as autópálya ukrán határig történő mielőbbi megépítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását