2024. április 27. - Zita

Esszépályázat a Színház című folyóirat 40. születésnapjára

Novemberben lesz 40 éve, hogy megjelent a Színház című folyóirat első száma; az évforduló alkalmából meghirdetetett tanulmány- és esszépályázat díjait szerdán adták át Budapesten. A zsűri négy pályázatot részesített pénzjutalomban, és további ötöt jutalma
2008. október 1. szerda 18:55 - Hírextra
A folyóirat főszerkesztőjének közlése szerint a zsűriben Fodor Géza színikritikus, Radics Viktória író és Schilling Árpád rendező, a Krétakör Színház vezetője kapott helyett, míg a folyóirat szerkesztősége egy szavazattal rendelkezett a legjobb pályaművek kiválasztásánál.

A lap 150 ezer forinttal jutalmazta Nyulassy Attila, Ugrai István és Zsedényi Balázs A színház középiskolába megy című esszéjét, valamint Takács Gábor Padlóváza a színpadon című dolgozatát. Oroszlán Anikónak a Pintér Béla Társulatról, illetve Deres Kornéliának és Herczog Noéminek a TÁP Színházról szóló pályamunkája egyenként 100 ezer forintos díjban részesült.

A nyertes pályaműveket a folyóirat publikálja, az elsőt következő, novemberi ünnepi számában.
A Színház első száma 1968 novemberében jelent meg. Ebből az alkalomból november 4-én a budapesti Bárka Színházban tartják a lap ünnepi, dupla számának, DVD-mellékletének és új internetes honlapjának, valamint archívumának bemutatóját - fűzte hozzá Koltai Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását