2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kodálytól Ákosig az Őszi Fesztiválon

A Hajdú Táncegyüttes, a Kodály Kórus és Ákos is bemutatkozik Debrecenben a már hagyományossá vált őszi fesztiválon, amelyet idén október 10. és 31. között rendeznek meg.
2008. október 2. csütörtök 19:46 - Hírextra
Kósa Lajos polgármester a programsorozatot beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón az őszt a városi pezsgést újraindító időszaknak nevezte, amelynek elmaradhatatlan részei a kulturális programok. - "A város kulturális életében az őszi és a tavaszi fesztivál ugyan vesztett jelentőségéből, de ez jó dolog, hiszen ez az egész évben szinte folyamatosan egymást követő programok miatt alakult így" - utalt a civis város programkínálatának bővülésére Kósa Lajos.

Siklósi Csaba, a Főnix Rendezvényszervező Kht. programigazgatója hangoztatta, hogy ezen a sok műfajt felölelő összművészeti eseményen - a tavaszi fesztivállal ellentétben - a magyar és debreceni előadók kapnak hangsúlyosabb szerepet.

A rendezvényeket Ákos dupla jubileumi koncertje nyitja október 10-én és 11-én. A művész elmondta, hogy kettős jubileumot ünnepel: születése 40. és karrierje kezdetének 20. évfordulóját, melyet két és félórás akusztikus koncerttel szeretne felejthetetlenné tenni.

A közel két hétig tartó fesztivál a szervezők szerint a Főnix-csarnoknak is próbája lesz, hiszen október 16-án itt mutatják be a Sose halunk meg című zenés játékot, amely magas technikai igényei miatt későbbi nagy produkciók rendezéséhez szolgálhat tapasztalatokkal.

A fesztiválon láthatják az érdeklődők - többek között - a Debreceni Hajdú Táncegyüttest, Alex de Grassi gitárestjét, Karolos Trikolidis karmester dirigálásával a Debreceni Filharmonikusokat és a Kodály Kórust, fellép a debreceni PG-csoport, a mozikedvelőket pedig az Apolló filmszínház Frankofon film éjszakája várja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását