2024. április 28. - Valéria

Színház hátulról

A közönséggel együtt ünnepelte a fővárosi Radnóti Színház társulata az új évad kezdetét pénteken; a Színház hátulról című rendezvényen a kulisszák mögé is bepillanthattak az érdeklődők.
2008. szeptember 19. péntek 20:40 - Hírextra
A színháztermet színültig betöltő érdeklődők ízelítőt kaphattak a teátrum legfrissebb előadásaiból, meghallgathatták Bálint András igazgató beszélgetését az egyes alkotókkal, élvezhették a Votku zenekar előadását, majd az igazgató szerint egyesek által csak "színészsimogatásként" emlegetett útra indulhattak a színház kulisszái mögé.

Bálint András elmondta, hogy az eddig is sikeresen futó előadásaik mellett három premierrel, köztük egy Török Ferenc filmrendező által színpadra állított drámával készül a fővárosi Radnóti Színház az új évadra.

Az első, október 19-re eső bemutató Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij Farkasok és bárányok című darabja, amelyet Valló Péter rendezésében láthat a közönség. Az 1875-ben született darabból - amely rendezője szerint meglepő aktualitással bír - Csányi Sándor, Csomós Mari, Szombathy Gyula és a társulat legfrissebb tagja, Adorjáni Bálint közreműködésével két részletet is bemutattak a közönségnek.

A teátrum december 21-re tűzte ki Henrik Ibsen Solness építőmester című színművének bemutatóját. A Kiss Csaba által színpadra állított darab címszerepét Bálint András játssza, aki nevetve idézte a színházi berkekben ismeretes mondást: "Azt szokták mondani, egy igazgatónak ne legyenek szerepálmai, mert megvalósítja őket..."

A színház harmadik bemutatójának időpontja egyenlőre kérdéses, a mű ugyanis még csak most készül. Egy azonban biztos: az Apacsok munkacímet viselő dráma rendezője Török Ferenc, főszereplője pedig Csányi Sándor lesz. Török Ferenc első színházi rendezéséről elmondta, hogy abban "analitikusabb, felnőttebb" módon nyúl a közelmúlt témájához, mint megelőző munkáiban, például a tinédzserkorát felidéző Moszkva térben.

Az igazgató elmondta, a 2009-ben száz éve született Radnóti Miklós tiszteletére különleges ünnepi műsorral készülnek. A költő születésnapjára, május 5-re tervezett nagyszabású előadás mellett terveik között szerepel az is, hogy felállítják a színház bejáratával szemben Radnóti Miklós szobrát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását