2024. április 29. - Péter

Nem veszi meg a főváros a Radnóti ingatlanát

A kormánypártok elutasították az ellenzék indítványát, s ezért a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága kedden nem javasolta annak a több mint 500 millió forintos ingatlannak az elővásárlási joggal történő megvásárlását, amelyben a Radnóti Színház bérli
2008. január 29. kedd 18:06 - Hírextra

Bagdy Gábor (KDNP) arra hívta fel a figyelmet, ha nem él az elővásárlással a fővárosi önkormányzat, akkor az ingatlan eladójával korábban kötött szerződés alapján azonnal megszűnik a színház bérleti joga. Hutiray Gyula (Fidesz) nehezményezte, hogy nem a főváros, hanem a szerinte "kisebb súlyt képviselő" színház tárgyal ez ügyben. Javaslatát, hogy a főváros vegye meg az egész ingatlant, abból válasszák le a színház igényét, a többit pedig adják el, a kormánypártiak leszavazták.

A városháza szakügyosztályának képviselője szerint "nem lenne végveszély" a színház számára, ha elveszne a hátsó színpada. Ezzel a korábbi állapotba kerülne vissza a teátrum, amit egyébként már túlnőtt. Elmondta azt is, hogy a színház vezetése kapott felkérést a városvezetéstől arra, hogy előzetesen egyeztessen ez ügyben.

Az ellenzéki képviselők nehezményezték azt is, hogy túl lassan kerülnek a szakbizottság elé a hivatali előterjesztések.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön dönt a színház hátsó színpadának is helyt adó épület ügyében. A városvezetés nem javasolja, hogy megvegyék ezt az ingatlant.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását