2024. április 29. - Péter

Urbán Imre lépjen ki az SZDSZ-ből!

Az SZDSZ azonnali kilépésre szólítja fel Urbán Imrét, a párt jászapáti csoportjának elnökét - tájékoztatta a liberális párt az MTI-t. Az ügy előzménye, hogy egy napilap csütörtökön arról írt, az SZDSZ jászapáti tagszervezete elnökének éttermében rendezik
2008. július 31. csütörtök 13:55 - Hírextra
A közlemény szerint amennyiben Urbán Imre nem lép ki az SZDSZ-ből, fegyelmi eljárást indítanak ellene, és a kizárását kezdeményezik.

"A szélsőjobboldali Magyar Gárdával való együttműködés, a homofób és rasszista nézetek elfogadhatatlanok egy liberális pártban" - áll az SZDSZ kommünikéjében, amely arra is kitér, hogy Urbán Imrének a Magyar Nemzetben megjelent kijelentései tagadják az SZDSZ értékeit, ellentétesek mindazzal, amiben a szabad demokraták hisznek, és amiért 20 éve dolgoznak.

A jászapáti SZDSZ-elnök a lapnak az mondta, bérbe adja a helyiséget a rendezvény lebonyolítására. Ugyanakkor arról is beszélt, hogy a környéken van cigánybűnözés, a galgagyörki Pölöskei-család esetére utalva pedig megjegyezte: "százmilliót költöttek a homoszexuális felvonulásra, addig azzal senki nem foglalkozott, hogy egy magyar családnak a saját portájáról kellett elmenekülnie, csak a Magyar Gárda nyújtott segítséget a költözésben".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását