2024. április 27. - Zita

Tatai kórus spanyolországi sikere

A spanyolországi Cantonigrosban rendezett nemzetközi zenei fesztiválon harmadik helyezést ért el a tatai Esterházy Énekegyüttes - közölte a kórus csütörtökön az MTI-vel.
2008. július 31. csütörtök 19:10 - Hírextra
A Pireneusokban fekvő, 200 lakosú faluban a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a jelentkezők közül művészeti bizottság választja ki a meghívott együtteseket. Idén 30 nemzet 49 együttese indult, a tatai kórus a vegyeskarok versenyében egy fülöp-szigeteki énekkarral megosztva kapott harmadik díjat.

A második helyezést egy indonéz, az elsőt pedig egy kubai együttes vihette haza Cantonigrosból, ahol 26. alkalommal rendeztek zenei fesztivált a katalán nemzeti ünnep alkalmából.

A tatai Esterházy Énekegyüttes 1996-ban alakult. A kezdetben 8 fős csoportnak ma már 22 tagja van, középiskolások, főiskolai és egyetemi hallgatók, tanárok, mérnökök.

A kórus rendszeres szereplője Tata fontosabb rendezvényeinek, fesztiváljainak, ünnepségeinek, de vendégszerepelnek külföldön is. Jártak Franciaországban, Németországban, a Felvidéken és Erdélyben, valamint Ausztriában is, ahol 1999-ben részt vettek a Nemzetközi Schubert Kórusversenyen. 2000-ben a budapesti Fények Városa Kórusversenyen első díjat nyertek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását