2024. április 28. - Valéria

Ördögkatlan fesztivál

Színes és színvonalas programokkal várja a közönséget az Ördögkatlan fesztivál, melynek augusztus 7. és 9. között első alkalommal ad otthont a baranyai Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya - közölte a fesztivál igazgatója csütörtöki pécsi sajtótájékoztatój
2008. július 31. csütörtök 18:17 - Hírextra
A három községben hat helyszínen négyszáz művész mintegy félszáz program keretében mutatkozik be, melyek között lesznek színházi bemutatók, koncertek, irodalmi estek, s egyebek mellett kiállítások is - mondta el Bérczes László, a szervező Bárka Színház rendező-dramaturgja.

A fesztiváligazgató a pécsi 2010-es Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program szervezői, a helyi önkormányzatok, pécsi-baranyai kulturális intézmények és egy nagyharsányi pincészet által támogatott rendezvények közül kiemelte a Kiscsillag és a Csík zenekar, valamint Bornemissza Mária és Szakcsi Lakatos Béla közös koncertjét, Szalóki Ági Karády-estjét, Ladányi Andrea táncművész fellépését, a Szent Efrém kórus templomi koncertjét, s a Bárka Színház Mágnás Miska című előadását.

Bérczes László szólt arról, hogy a fesztivál három napjára több ezer érdeklődőt várnak, akik láthatják és hallhatják Berecz András mesemondót, Mucsi Zoltánt és Scherer Pétert a Bárka Színház Mulatság című produkciójában, de a különböző helyszíneken várhatóan feltűnik Cseh Tamás, Háy János, Závada Pál és Konrád György író is.

A fesztiváligazgató reményét fejezte ki, hogy az idén mintegy tízmillió forint költségvetésű fesztivál - amely nevét arról a mondabeli ördögről kapta, aki egy lány kezéért megpróbálta felszántani a közeli hegyet, de belebukott - a kapolcsi Művészetek Völgyéhez hasonlóan fokozatosan fejlődő, sikeres, de annál kisebb, "emberléptékű" rendezvénysorozat lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását