2024. április 28. - Valéria

Betiltott HIV-vitaminok

A Dél-Afrikai Köztársaság Legfelsőbb Bírósága betiltotta egy német természetgyógyász tevékenységét, aki az általa összeállított vitaminokkal és táplálék-kiegészítőkkel kezelte a HIV-vírusfertőzést. A per részleteit a világ egyik leghagyományosabb orvosi f
2008. július 13. vasárnap 16:23 - Hírextra
Dél-Afrika 48 millió lakosából 5,4 millió HIV-vírussal fertőzött, és egy évtizede a 22-44 éves korosztályban az AIDS-betegség okozta halálozás megduplázódott. Matthias Rath doktor médiahadjárattal bizonygatta, hogy a tudományosan kifejlesztett gyógyszerek nem meggyógyítják, hanem megölik az AIDS-betegeket és a szakirodalomban közölt, jó eredmények a nemzetközi gyógyszeripar összeesküvését igazolják, mert a folyamatos profitért állandósítják a világméretű krízist.

Bemutatta egyik betegét, aki mozdulni, beszélni sem tudott, amikor AIDS-fertőzése kiderült, de amikor már öt napja szedte Rath doktor vitamin- és táplálék-kiegészítő szereit, újra tudott járni és nem félt semmitől. Nziba kisasszony azonban hónapok múlva halott volt.

A helyi orvossszövetség és az "Orvosok Határok Nélkül" már akkor nyílt levelet juttatott el az egészségügyi miniszternek, hogy a csodadoktor szervezte alapítvány lebeszéli a betegeket arról, hogy életmentő gyógyszereiket továbbszedjék. A helyzet ezért vált súlyossá, mert az egészségügyi miniszter is Rath doktor híve volt és csak a természetgyógyászati szerekben bízott.

A miniszter akadékoskodása ellenére a szakembereknek sikerült elindítani a világ legnagyobb vírusellenes gyógyszerprogramját, melyben nemrég csaknem félmillió, HIV- vírussal fertőzött beteg kezelését kezdték el. A korszerű készítményekkel a drámaian gyors, halálos kórból folyamatos gyógyszerszedést igénylő, krónikus betegség lett és az AIDS-betegek többsége ma már, a többi emberhez hasonlóan szív- és érrendszeri betegségben fejezi be életét.

Rath weboldala azonban most azt írja: "a vírusellenes szereket támogató szervezetek jogi támadásának célja az, hogy félreállítsák az életmentő vitaminokat, mert azok nemkívánatos versenyt jelentenek a mérgező gyógyszerekből eredő, többmilliárd dolláros üzlettel szemben."

A csodadoktor nem említi, hogy a multivitamin üzlet is elképesztő profitot hoz, pedig több megfelelően ellenőrzött tanulmány azt mutatta, hogy a vitamintabletták gyakran hatástalanok, sőt folyamatos szedésük kedvezőtlen következménnyel is járhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását