2024. május 2. - Zsigmond

Tömeges krokodilpusztulás

Csaknem három tucat krokodil pusztult el egy hónap alatt ismeretlen okból a dél-afrikai Krüger Nemzeti Parkban.Az első tetemre még a múlt héten bukkantak az Olifants folyóban. A területet helikopterrel átvizsgáló vadőrök még több mint harminc oszlófélben
2008. július 2. szerda 19:15 - Hírextra

A folyóból vett mintákban 15 különböző növényvédő szer jelenlétét mutatták ki a szakértők. Egyelőre nem világos, hogy van-e ennek köze a tömeges krokodilhaláloz. A szennyezés ugyanis egy anyag esetében sem haladja meg az ivóvízre vonatkozó határértéket, halpusztulásról sem érkezett jelentés a közelmúltban és az Olifants nem is algásodik - közölte az esetet vizsgáló vízügyi minisztérium szerdán.

Valamennyi állat az egész kontinensen előforduló nílusi krokodil fajhoz tartozik. A Krüger Nemzeti Parkban is több példány él.

A tetemekre a bomlás különböző állapotában bukkantak, valamikor az utóbbi négy hét során pusztulhatott el mindegyik. Közös bennük, hogy a farkukon lévő zsírréteg sárgásvörös árnyalatú. Az elszíneződés a szakértők szerint összefüggésbe hozható a pansteatitis elnevezésű betegséggel, amely rothadt hús fogyasztása miatt fordul elő. A tetemekből, illetve a folyó üledékéből vett mintákat még vizsgálják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását