2024. április 28. - Valéria

Pletykálni jó?

A pletykálás jót tesz az egészségnek: javítja a kedélyt, levezeti a frusztrációt, növeli az önbecsülést és erősíti a társadalmi kapcsolatokat.
2008. július 12. szombat 11:05 - Hírextra

Az olasz OK Salute című szakmagazin legutóbbi számában több oldalt szentel ennek az ősi hagyománynak, hangsúlyozva, hogy a jólértesültség volt az egyik húzó elem a primitív ember fejlődésében.

A szakértők szerint megszerezni egy pletykát vagy továbbadni, stimulálja az agyban az antidepresszáns hatástú szerotonintermelést. De vigyázat: csak addig van jótékony hatása, amíg nem válik betegessé, rosszindulatúvá, míg mások kikémlelése nem válik életcéllá - mondják a pszichológusok. Csak addig, amíg nem ártunk vele másoknak.

A gonosz pletykák áldozatai - közszereplők, ismert személyiségek - sokat mesélhetnének erről. Egy olasz volt közjogi méltóság például elmesélte: elterjedt róla a hír, hogy a felesége elzavarta otthonról. Abból következtettek erre, hogy a házuk elől eltűntek a testőrök, holott Olaszországban egy rendelettel megszüntették ezt a kiváltságot a volt parlamenti elnökök esetében. Egy művészről azt terjesztették, hogy kokainfüggő. Ő azóta félévente megcsináltatja a hajszáltesztet és az eredményt gondosan őrzi a széfjében, hogy szükség esetén bizonyíthassa, a hír nem igaz.

A végkövetkeztetés: a pletyka használata előtt mindenki tájékozódjon a kockázatokról és a mellékhatásokról - figyelmeztetnek a szakértők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását