2024. április 28. - Valéria

Tovább ülnek előzetesben

További két hónappal meghosszabbította a Fejér Megyei Bíróság a Molotov-koktélos támadással gyanúsított három pátkai polgárőr előzetes letartóztatását - közölte az MTI-vel kedden a bíróság szóvivője.
2008. július 8. kedd 17:05 - Hírextra
A 30 napos előzetes fogvatartást követő meghosszabbítást arra hivatkozva rendelték el, hogy tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől, esetleg attól is, hogy hasonló bűncselekményt követnek el - mondta el Gieszné Boda Orsolya.

Pátkán június 3-ra virradóra Molotov-koktélt dobtak három, romák lakta házra. Az egyik épület gyerekszobájában tűz keletkezett. Bár a támadásban senki nem sérült meg, a gyújtogatás után kialakult dulakodásban egy ott lakó férfi megsérült.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a férfit a háziorvos ellátta, kórházba szállítását nem látta indokoltnak.

A támadással három helybeli polgárőrt több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyeztek.

Egyikük - a rendőrség korábbi tájékoztatása szerint - részletes, a másik két gyanúsított szerepét is feltáró, beismerő vallomást tett. A tájékoztatás szerint "a gyanúsítást személyi, tárgyi és okirati bizonyítékok is megalapozták".

A történtek után felbolydult a falu. Az 1600 lelkes községben - ahol 130-140 roma család él - ötszázan írták alá azt a petíciót, amelyben kijelentették: hisznek a polgárőrök ártatlanságában, mindaddig, míg azt "megdönthetetlenül" nem cáfolják meg.

A képviselő-testület kiáltványban rögzítette, hogy meg kell védeni a falu nyugalma felett őrködő civil szervezetet és annak tagjait, a község lakói pedig gyűjtést indítottak a polgárőrök családjának támogatására.

Falugyűléseket tartottak - egyiket a Magyar Gárda tagjainak részvételével - ahol a helybeliek elmondták: nem általában a romákkal van gondjuk, hiszen többségükkel évtizedek óta békében együtt él a falu, hanem a roma közösség néhány deviáns magatartású, garázda, a magántulajdont nem tisztelő tagjával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását