2024. április 29. - Péter

Magyar siker Lengyelországban

Érdi Tamás zongoraművész másodszor koncertezett Lengyelországban Antoni Grudzinskinak, a Chopin Társaság elnökének meghívására. Kalocsai Zsuzsa és Nyári Zoltán énekesek a július 6-ig, vasárnapig tartó Galicja zenei fesztiválon arattak sikert.
2008. június 30. hétfő 18:23 - Hírextra
Érdi Tamás Chopin-játékának több mint háromezren tapsoltak a varsói Lazienki parkban. Antoni Grudzinski évtizedekkel ezelőtt kitalálta, hogy nyaranta minden vasárnap délben és délután Chopin melódiák csendüljenek fel a híres zenész varsói szobrának árnyékában. Tavaly és idén is Érdi Tamást kérték fel, hogy adjon szólókoncertet a parkban.

Grudzinski Frédéric Chopin levelezését tartalmazó, most megjelent kötetet - amelyet ő szerkesztett - dedikált a pianistának. A többi közt azt írta, hogy kimagasló érzékenységgel interpretálja Chopint. "Te érzed Chopint, és ő szeretné, ahogy játszod!" - írta az elnök.

Érdi Tamás föllépett a Lengyel Tudományos Akadémia powsini botanikus kertjében, Tarnówban és Radomskóban is - mondta el az MTI-nek Gordon István, a Varsói Magyar Kulturális Intézet igazgatója.

A délkelet-lengyelországi Kraszycinban rendezett Galicja fesztiválról - amelynek fővédnöke a lengyel államfő és a kulturális miniszter - elmondta, hogy Kalocsai Zsuzsa és Nyári Zoltán Kálmán Imre és Lehár Ferenc operettjeiből énekelt, kirobbanó sikerrel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását