2024. április 28. - Valéria

„Jaj de élvezem én a strandot”- de mit vegyek fel?

Itt a strand és vele együtt a bikiniszezon is. És mint minden divat így a fürdőruháké is változik. Sőt a férfiak szerencséje, hogy leginkább a fürdőrucik bugyija változik, leginkább abban, hogy egyre kisebb lesz
2008. június 15. vasárnap 07:29 - Zelenij Linda
A legtöbbet mondjuk a XX. század folyamán változott, pedig fürdőruhákat már az ókori Rómában is hordtak. De azt is megfigyelhetjük, hogy mindig igazodik az aktuális fehérnemű trendekhez is.

Bikini:
A bikini térhódítása (no nem az együttesről van most szó) közvetlenül a második világháború után kezdődött, méghozzá 1946-ban. Nevét e Csendes-óceánon elhelyezkedő szigetről kapta, ami egy atomkísérlet áldozata lett. Természetesen először hatalmas botrányok övezték ezt az új „találmányt”, sőt ha egy nő bikiniben, mert flangálni, könnyen rácsok mögött találhatta magát. Ám egy hollywoodi színésznő, Rita Hayworth által, igen nagy népszerűségre tett szert így végül győzedelmeskedett a divat.

És nem is kellett sokat várni a változásokra, hiszen az ’50es években már más stílus hódított. A melltartó legfontosabb funkciója az volt, hogy a lehető leginkább feltornássza a melleket. A bugyi pedig lecsúszott a csípőre fazonja pedig egy enyhén felvágott rövid naci volt. Legnagyobb követője Marily Monroe volt.

A ’60-as, ’70-es években eljött a hippi láz és vele együtt az új dizájn, innentől fogva horgolt fürdőruhák taroltak.

Majd a ’80-as évektől elkezdett csökkeni a fürdőruhák anyagfelhasználása, bejött a műszál is.
Amikor pedig már mindenki azt hitte, több botrányos dolgot nem tudnak kitalálni bejött a tanga. Nevét állítólag egy brazil törzsről kapta, akik állítólag tradicionális népviseletként hordják ezt a szerelést. Majd pedig mire megszoktuk a tangát, jön az új láz a string.

Az egyrészes fürdőruhák terén nem történt igazán nagy változás, bár abból is láttunk már tangás verziót. Sőt a 2008 trend alapján újra divat az egyrészes, csak kicsit másképpen, mivel már nem is látszik, az eredeti formája. Egyrészesnek csak azért hívhatjuk, mert az alsó és a felső részét összeköti két szalag. Tehát ez már teljesen alkalmatlan az úszó edzésekre, viszont azoknak igencsak ajánlott, akik teljes valójukban szeretnék megmutatni magukat a strandon.

A férfiak fürdőruha divatját ebben az esetben is jóval rövidebben lehet összefoglalni. Az elmúlt évtizedek során náluk is megfigyelhető, az hogy egyre kevesebb anyagból készítik a fürdőnacijukat. Magyarán az idő előre haladtával egyre rövidebb és rövidebb lett, és persze a nők örömére egyre feszesebb is. De persze, hogy a pasik se maradjanak ki a jóból, így náluk is divatba jött a tanga. Bár sajnos, vagy inkább szerencsére, erre a nem nagyon kaptak rá a pasik, mivel nem igazán sikerült megbékélniük e darab fazonjával. Ami viszont igen érdekes, hogy az utóbbi időben megfigyelhető az a tendencia, hogy a férfiak fürdőruhája egyre bővebb szárú és egyre hosszabb lesz megint.

Mivel jelenleg a fürdőruha választék igen széles, és a bőség zavarában sok nőnek gondot okozhat, hogy mégis melyik fazon áll neki a legjobban.

Klasszikus bikini:

A klasszikus szabásnál a bugyi vonala magasabban van, a melltartó pedig merevítős. Ez a fazon azoknak javasolt, akiknek van egy kis takargatni valójuk.

String bikini:

Az ilyen bikini csakis a bevállalós és merész csajoknak ajánlott.

Tanga bikini:

Ezzel a fazonnal azok járnak a legjobban, akik a minimalizmust és a funkcionalizmust tekintik mérvadónak. De szégyellős csajoknak ez sem javasolt.

Ám a fürdőruha vásárlás tortúrája itt még nem ér véget. Ugyanis a fazon mellett, nem árt odafigyelni a színre is, mivel a színeknek jelentése van.

Piros: Valószínűleg ezt a színt kell a legkevésbé magyarázni. Egyértelműen a szenvedélyt, az élvezetet és a szexulalitást sugározza a másik nem felé.

Rózsaszín: Ebben a színben mindenkinek igazi nőies kisugárzása lesz, némi romantikával megspékelve. Emellett igen önálló egyénre vall.

Sárga: Ezt a színt tudni kell viselni, mivel a sárga az intellektualitás jele, de ugyanakkor a féltékenységé is. Ha hódítani akarunk érdemes megfontolni, hogy inkább egy másik színben pompázzunk.

Narancssárga: Ez a szín egy bolondos és vidám csajsziknak való, akikből süt az energia, és a szerelmi hevület.

Zöld: Általában azok a nők választják ezt a színt, akik a természetesség hívei, és teljes mértékben ki vannak békülve önmagukkal és környezetükkel.

Fekete: Azok, akiknek már kiforrt az egyéniségüket, valószínűleg a fekete színhez fog húzni a szívük. Emellett aki fekete fürdőruhát választ annak nem a külső, hanem a belső értékek számítanak. De nem utolsó szempont, hogy a fekete slankít!

Fehér: Igazi kihívás, némi hátsó szándékkal megfűszerezve. Vigyázat lányok a fehér bikini a már lebarnult bőrön néz ki igazán jól.

Kék: Vigyázat, igazi jégkirálynő. Kék színben pompázó lányok nem vágynak sem feltűnésre, sem a férfiak társaságára.

Szóval lányok gondoljátok meg alaposan milyen fazonú és színű fürdőruhát vesztek fel, mert mindegyik más és más szempontból praktikus, és környezetetek felé is különféle üzeneteket küld.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását