2024. április 28. - Valéria

Ruha teszi a tervezőt

Sziráczky Brigitta 1986-ban diplomázott az Ipaművészeti Egyetemen, férfiruha tervezőként. Ma már azonban nemcsak az erősebb, hanem a gyengébb nemnek is készít ruhákat méghozzá több fajta stílusban.
2008. június 9. hétfő 18:36 - Hírextra
- Ünnepek, partyk, bulik, események. Ilyenkor a legjobb formánkat szeretnénk nyújtani, a legszebb, a leglenyűgözőbb mivoltunkat. Ehhez nem kell más, csak egy jó frizura, jó cipő, na persze meg jó ruha is. Eseménytípustól függően, ízléssel megválasztott jó ruha csodákra képes az ember önbizalom-építésében. A világban megszokott és elvárt a társadalmi normák betartása öltözködés terén is, ezért az általános műveltség részét képezi, nem árt tudni, hogy milyen eseményre, mit illik felvenni - meséli Brigitta.

Az egyedülálló eseményeken a legtöbbször feltünteik a meghívókon, hogyan illik megjelenni.

- A Black Tie meghívó olyan eseményre szól, amely a szabályszerű öltözéket írja elő: a férfiak szmokingot, frakkot vagy zsakettet, a nők koktélruhát, hosszú estélyit vagy ünnepélyes estélyi kétrészeseket viselhetnek. Van, amikor az előírásos öltözetet kicsit lazábban kezelik, ez a nagyvárosok trendibb eseményeire vonatkozik, ilyenkor a férfiak ugyanazt viselhetik, mint a fent említett esetben, azzal a különbséggel, hogy akár fekete inget vehetnek a szmoking alá vagy elhagyhatják a nyakkendőt. A nők öltözete ugyanolyan, mint az első esetben. A White Tie eseményre szóló meghívó ultra-szabályszerű öltözetet ír elő, a szmokinghoz fehér ing, fehér mellény és fehér nyakkendő viselendő. Ilyenkor a hölgyek kizárólag elegáns, hosszú ruhákban jelenhetnek meg. A Semi-Formal olyan esemény kód, ahol a férfiak részére nem kötelező a szmoking, helyette inkább a sötét öltöny ajánlatos, a hölgyek se vegyenek fel délutánra hosszú estélyi ruhát, ez az az esemény, ahova a koktélruha leginkább a megfelelő – de semmi kihívó, semmi szexi- mondta Sziráczky Brigitta.

Az Ünnepi öltözet kódot nem kell magyarázni, ez leginkább természetesen az ünnepek környékén előforduló party-kód. Ami örökérvényű még, hogy esküvőre semmiképp sem öltsünk magunkra feketét, fehéret de még vajszínűt sem.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását