2024. május 16. - Mózes, Botond

Megemlékezés világsztárokkal

Az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján, hétfőn nagyszabású koncert egészíti ki az ünnepi megemlékezéseket: a Kossuth téren Miklósa Erika és Rost Andrea lép föl az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekarral, amelyet Héja Domokos vezényel.
2008. június 11. szerda 18:07 - Hírextra
A Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján megrendezett esten ismét együtt lép föl a két világszerte ismert szoprán, Miklósa Erika és Rost Andrea, akiket 2005-ben Plácido Domingo vendégeiként hallhatott együtt énekelni a a budapesti közönség. A Kossuth téri koncerten Fekete Attila is énekel, közreműködik a Magyar Rádió Énekkara - mondta az MTI-nek szerdán Héja Domokos.

Kiemelte, hogy a program első része a megemlékezésé, itt főként magyar népdalok, illetve feldolgozások szólalnak meg. Fekete Attila Erkel Bánk bánjának közismert, Hazám, hazám áriáját adja elő, Rost Andrea pedig most megjelent CD-jéről egy olyan - Arany János-versre írt - Ligeti-kompozíciót is énekel, amelyet a hazaszeretet csodálatos megfogalmazásának tart.
Az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar az ,56-os forradalom zenei emblémájává vált Egmont-nyitányt játssza el, és egy másik Beethoven-kompozíciót, a VII. szimfónia második tételét is megszólaltatja. Héja Domokos azt tervezi, hogy Dohnányi Szimfonikus percek című darabja is elhangzik.

A est során ismert színészek - például Mácsai Pál és Básti Juli - olvasnak fel Nagy Imre és mártírtársai leveleiből.
A program második fele egyfajta ajándékkoncert a közönség számára, ebben az operairodalom legszebb alkotásaiból válogatnak. Miklósa Erika A varázsfuvola Éj királynőjét világszerte nagy sikerrel énekli, áriáit a téren is előadja. Rost Andrea mintegy keresztmetszetét adja eddigi pályájának: a Traviata, A szerelmi bájital és a Rómeó és Júlia egy-egy részletével lép pódiumra. Fekete Attila Puccini Turandotjából a Nessun dorma kezdetű népszerű áriát szólaltatja meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását