2024. április 28. - Valéria

Papírékszerek és Ágh István

A budapesti Ráday Könyvesház egyebek mellett könyvbemutatókkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal, kórustalálkozókkal, kerekasztal-beszélgetéssel, valamint koncertekkel kapcsolódik a csütörtökön kezdődő 8. Ünnepi Könyvhéthez - közölték a szervezők az
2008. június 2. hétfő 10:28 - Hírextra
A június 8-ig tartó programsorozat keretében látható a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elsőéves fémműves tervező hallgatóinak Oppozíció című papírékszer-kiállítása a Sterling Galériában, de az érdeklődők megcsodálhatják Tóth Lászlónak a pécsi Echo című összművészeti folyóiratban megjelent fotóit is.

A Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete (MADE) péntek délután Kamera-díjat ad át. A szervezet a elismerést 2000-ben alapította azzal a céllal, hogy a filmszemléken induló dokumentumfilmek közül a legjobbat egy vándordíjjal jutalmazza. A rendezvényen a Brass on brass dzsesszzenekar lép fel.

Zalán Tibor Váz című haiku válogatását, mely a Cédrus Művészeti Alapítvány és a Napkút Kiadó új Japán Cédrus címmel induló sorozatának első kötete, Szondi György, a kiadó igazgatója mutatja be pénteken a Ráday Könyvesházban. Az igazgató beszámol a sorozat körüli munkálatokról és a további tervekről.

A Gladiátor Kiadó standjánál a reformkonyha ismert szakírói, többek között Kisa Judit, Rezi György, valamint Borszékiné Rétháti Ágnes dedikálnak, míg a Nap Kiadó sátránál Ágh István író, költő Dalos László újságíró, műfordító, zenei szövegíró és Dallos Szilvia színész, író várja az olvasókat.

A Ráday Könyvesházban Petőcz András dedikálja Új Palatinus című kötetét, míg a Ráday Képesházban Gross Arnold Kossuth-díjas grafikusművésszel találkozhatnak az érdeklődők.

Nádasdy Ádám Závada Pál Idegen testünk című új könyvéből, míg Závada Pál Nádasdy Ádám nyelvészeti munkáiból olvas fel.

A Magyar Műfordítók Egyesülete Metafora Matiné címmel műfordító délutánt rendez vasárnap a Ráday utca színpadán. A titokzatos holland szerző, Nescio három elbeszélését (Az élősködő, Titánok, Költőcske) Fenyves Miklós tolmácsolásában ismerheti meg a közönség. Koszta Gabriella Én egy komcsi nyanya vagyok! címmel egy kortárs román regényt hoz magával és magát a szerzőt, Dan Lungut is. Alexander McCall Smithnek a kelta hiedelemvilág varázslatos figuráját feldolgozó, Álom Angus című regényéről Lázár Júlia mesél.

A filmrajongók a márciusban nyílt DocuArt Kocsiszínben magyar és orosz vizsgafilmeket láthatnak. A 10 éves pécsi összművészeti folyóirat, az Echo kerekasztal-beszélgetés keretében ismerteti és vitatja meg a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa (2010) programtervét és kulturális koncepcióját. A kisebbeket a Naphegy Kiadó várja kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, mesékkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását