2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kamerabarát opera-rock show

Kamerabarát koncertet ad az operametál sztárjaként ismert holland Epica zenekar Miskolcon: a nézők kis méretű, nem professzionális gépekkel fotókat és videofelvételeket készíthetnek az eseményen. A szervezők - a szokásoktól eltérően - azért teszik lehetőv
2008. május 29. csütörtök 12:56 - Hírextra
A Miskolci Nemzetközi Operafesztivál részeként megrendezendő opera-rock show szervezői azt kérik a június 14-i koncert résztvevőitől, hogy minél több fotót és videofelvételt készítsenek, majd töltsék fel azokat az internetre. Kérik még, hogy minden elkészült anyag mellett tüntessék fel: "A felvételek Miskolcon, a nemzetközi operafesztiválon készültek" - mondta el Horváth Szabolcs.

A operametál sztárjaként ismert holland Epica együttes szimfonikus körítéssel ad koncertet, amelyen a zenészek a kibővített Reményi Ede Kamarazenekarral és a Miskolci Nemzeti Színház kórusával együtt lépnek fel.

A holland Epica zenekart 2002-ben alapította Mark Jansen, miután kilépett az After Forever együttesből. Hozzá csatlakozott Ad Sluijter gitáros, Yves Huts basszusgitáros, Coen Janssen billentyűs, majd megtalálták Jeroen Simons dobost és Simone Simons énekest. A zenekar nevét a Kamelot együttes egyik nagylemeze ihlette. Első nagylemezük 2003-ban jelent meg The Phantom Agony címmel. Második albumukat 2005-ben adták ki Consign To Oblivion címmel. Az album a 12. helyig jutott el a holland listákon, és 7 héten keresztül szerepelt a Top 100-ban. A zenekar 2007-ben új lemezszerződést kötött a jelenlegi legnagyobb metál lemezkiadóval, a Nuclear Blasttal. Már ők adták ki a The Divine Conspiracy című albumot, amely hatalmas sikert aratott a kritikusok és a közönség körében egyaránt.

Az opera-rock show - mint a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál különleges eseménye - idén már másodszor kerül a közönség elé. Tavaly a svéd Therion zenekar szimfonikus rockkoncertjével debütált a rendezvény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását