2024. április 29. - Péter

Indiana Jones nem fél

Nem fél a kritikusok korbácscsapásaitól Harrison Ford. Ezt mondta az amerikai színész vasárnap a legújabb Indiana Jones-produkció sajtóvetítése után tartott tájékoztatón a 61. Cannes-i Filmfesztiválon.
2008. május 19. hétfő 07:37 - Venczel Katalin

Néhány órával az esti világpremier előtt - amelyen a film alkotói, köztük a rendező Steven Spielberg és a főhőst negyedszer is megtestesítő Harrison Ford, valamint Karen Allen, Cate Blanchett, John Hurt és az ifjú Shia Labeouf is felvonul majd a cannes-i Fesztiválpalota vörös szőnyegén - 2300 szerencsés újságíró már végigizgulhatta az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kétórás produkciót, amely a legtöbb országban, így Magyarországon is május 22-től kerül a mozikba.
Óriási várakozás előzte meg az idei cannes-i filmszemle - versenyen kívül bemutatásra kerülő -, legnagyobb médiafigyelemmel kísért produkcióját: a sajtóvetítésre csak a tűző napon töltött több órás várakozás után lehetett bejutni. Az első nyilvános vetítés elején a lelkes közönség hangosan dudorászta a főcím zenéjét, majd tapssal fogadta 19 év után Indy első feltűnését a filmvásznon. A két órás produkció végén azonban nem volt sem ováció, sem fütyülés; az újságírók udvarias tapssal jutalmazták a filmet.

"Nem félek egyáltalán, számítok arra, hogy mindenképpen megostoroznak" - mondta a sajtótájékoztatón a címszerepet alakító 66 éves Harrison Ford saját figurájára utalva és arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy mit várnak a hollywoodi sztárok a világ legjelentősebb fesztiválján tartott világpremiertől. "Nem szokatlan, hogy egy népszerű filmet egyesek megvessenek, számítok rá, de ez egyébként nem nagyon foglalkoztat" - tette hozzá.

A magát csak egyszerű "moziszínészként" és nem sztárként aposztrofáló Ford kijelentette: "Azoknak az embereknek dolgozom, akik fizetnek egy film megtekintéséért ... Kissé távol állok a hivatásos kritikusoktól".

George Lucas producerként 27 éve ötlötte ki a "mindennapi hőst", és ő álmodta meg a negyedik részt történetét is, amelyet - három évtized múltán is - Steven Spielberg rendező és a címszerepben Harrison Ford váltott valóra.

Az 1957-ben, a hidegháború idején játszódó negyedik részben Cate Blanchett alakítja a másik főszerepet, aki egy elitosztag élén hidegvérű és kegyetlen orosz kémként ered az ősi ereklye, a kristálykoponya nyomába, hogy világuralomra segítse vele a Szovjetuniót. Az ausztrál színésznő a sajtótájékoztatón elmondta: gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy Harrison Ford oldalán játszhatott egy Indy-filmben.

A szereposztás olyan további sztárokkal egészült ki, mint John Hurt, Jim Broadbent vagy Ray Winstone, az 57 éves Karen Allen pedig már Az elveszett frigyláda fosztogatóiban (1981) is szerepelt. A volt szerelmével való találkozása során Indiana Jones megtudja, hogy van egy fia, akiről eddig nem tudott (Shia Labeouf), s a filmben egy harmadik típusú találkozásra is sor kerül a régész és egy földön kívüli civilizáció között.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e ötödik rész, Lucas azt válaszolta, erről még nem volt szó közte, Steven Spielberg és Harrison Ford között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását