2024. április 29. - Péter

Megvan Antall József melle

Ismét megtalálták Antall József egykori miniszterelnök Pestújhelyről immár második alkalommal eltűnt mellszobrát. Az alkotást két kisgyerek találta meg kedd délután a zuglói Rákos-patakban - közölte a XV. kerület polgármestere a távirati irodával.
2008. április 29. kedd 21:53 - Hírextra

Hajdu László (MSZP) elmondta, a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a tavaly október végén eltűnt szobor sértetlen állapotban került elő a patakból, amelynek partján két gyerek játszott, amikor felfigyeltek a furcsa fémtárgyra.

A szobrot egyébként eltűnése helyétől, a XV. kerületi Pestújhelyi térről mintegy 800 méterre találták meg sértetlen állapotban, a polgármester szerint ez arra utalhat, hogy az elkövetők mégsem színesfém-gyűjtők voltak, ahogy korábban gondolták.

Közölte azt is, "éppen időben" került elő az alkotás, mert már árajánlatot kértek arra, hogy az alkotás legutóbbi eltűnésekor készített gipszmintáról egy újabb szobrot készíttessenek.
Az alkotást 2007 májusában már egyszer ellopták, ám azt később egy csepeli utcán megtalálták, a tetteseket azonban nem találták meg.

A köztéri alkotás 2006 nyarán is megsérült már, akkor egy vihar döntötte le a kőtalapzatról.
A kerület 2003 decemberében állíttatta fel Kirchmayer Károly szobrászművész alkotását, így akartak emléket állítani a pestújhelyi gyökerű politikusnak - emlékeztetett a kerület szocialista polgármestere, akinek gimnazistaként négy éven át Antall József volt az osztályfőnöke.
Kirchmayer Károly nem sokkal a szobor korábbi ellopását követően hunyt el, ismerősei szerint halálában szerepet játszhatott művének eltűnése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását