2024. április 30. - Katalin, Kitti

Erdő Péter hangoskönyve

Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek CD-re olvasta Jézus szenvedéstörténetével kapcsolatos elmélkedéseit, a hangoskönyv második részében pedig interjú formájában közli gondolatait szeretetről, szenvedésről, együttérzésről, örömről - mondt
2008. március 19. szerda 19:55 - Hírextra

A Boldog, aki imádkozik című kiadvány a bíboros néhány éve kiadott Engesztelő keresztút Fátimában című kötetének hangoskönyv változata. Juhász Judit szerint azonban nem csak húsvétkor aktuálisak a bíboros-prímás gondolatai, mert azok a Jézus keresztútját végigkísérő elmélkedések mellett, tágabb értelemben a humanitásról, a lelki békéről és a szeretet mindent feloldó erejéről szólnak.

Az Erdő Péterrel készített interjú a szenvedés keresztény felfogását is érinti, azaz a Krisztusnak felajánlott emberi szenvedés megtisztuláshoz, örömhöz, egymás és Isten iránti kiengesztelődéshez vezethet bennünket - közölte Juhász Judit.

A hangoskönyv címe azért is figyelemfelkeltő a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese szerint, mert mindenki vágyik a harmóniára, a boldogságra. A nagyközönség nemcsak könyvesboltokban, hanem a bevásárlóközpontokban is felfedezheti a hanganyagot - folytatta.

Juhász Judit szerint az album külső megjelenése is az emberek érdeklődésének igyekszik megfelelni, borítóján Erdő Péter arcképe, hátsó borítóján pedig a bíboros magyarságért mondott fohászának szövege olvasható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását