2024. április 29. - Péter

Ingyenes lesz az oltás

Szeptembertől ingyenesen kapják a két éven aluli gyermekek a pneumococcus elleni védőoltást - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter pénteken tartott, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. április 25. péntek 15:09 - Hírextra

A tárcavezető elmondta: a védőoltás 2010-től kerül be a nemzeti oltási programba. A baktérium elleni oltás felvételét a nemzeti programokba az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlotta, mert a fertőző betegségek között e baktérium okozta megbetegedések világszerte a vezető halálokok közé tartoznak.

A pneumococcus baktérium felelős a gyermekkori torok-, mandula-, középfül- és agyhártyagyulladásokért, és a WHO 2005-ös adatai szerint a világon 1,6 millió ember halt meg a baktérium által okozott fertőzésben, közülük 700 ezer, egymillió gyermek vesztette életét.

Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója hozzátette: az oltóanyag beszerzése kétmilliárd forintba került.

Az oltást a háziorvostól kell kérni, hozzájuk az ÁNTSZ helyi szervezetei juttatják el a vakcinát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását