2024. május 3. - Tímea, Irma

Minden gyermeknek joga van a védőoltásokhoz

Minden gyermeknek joga van az oltással megelőzhető betegségek elleni védelemre - hangzik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai régiójának irodája által szervezett, hétfőn megkezdődött Európai Védőoltási Hét üzenete.
2008. április 21. hétfő 16:47 - Hírextra

Magyarországon a védőoltás jogi szabályozottsága igen stabil, az Alkotmánybíróság helyénvalónak találja a kötelező védőoltási rendet. Az államnak tehát akár a szülőkkel szemben is meg kell védenie a gyermekek önálló jogait, köztük a testi fejlődéshez való jogot - fejtette ki a védőoltási hét üzenetéhez kapcsolódva Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője.

Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója szerint Magyarországon a járványügyi helyzet nagyon jó, a lakosság átoltottsága eléri a 99%-ot. Ez annak köszönhető, hogy a magyar oltási rendszer jól működik - tette hozzá.

Molnár Zsuzsanna epidemiológus főorvos elmondta: a rendezvény célja az eddigi jó eredmények megtartása. Ezért az ÁNTSZ regionális intézetei védőnői, háziorvosi továbbképzéseket és lakossági felvilágosítást is tartanak.

A WHO azért szervezte meg immár harmadik alkalommal az eseményt, hogy felhívja az európai régióban élők figyelmét a védőoltások fontosságára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását