2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Határtalan humor

Chilében két éven belül másodszor láthatók keddtől Édua, az egyetlen magyar női karikaturista munkái a magyar nagykövetség szervezésében - ezúttal Frutillar városában.
2008. április 14. hétfő 18:00 - Hírextra
Kosárka József chilei magyar nagykövet a nagy érdeklődésre való tekintettel újra megkérte Szűcs Éduát, ha nem is tud személyesen részt venni a tárlaton, küldjön anyagot, hogy kiállíthassák Frutillarban, a Csendes-óceán partján fekvő városban, amely a minden év februárban megrendezett zenei hetéről nevezetes.

A kiállítási meghívón szerint egy nő intellektuális humorát ismerheti meg a néző, egy olyan nőét, aki művészetével a világ megjavításán fáradozik

Szűcs Édua elmondta az MTI-nek, hogy most Frutillar központjában, a Teatro del Lago művelődési központban mintegy 80 darab fekete-fehér karikatúráját láthatják az érdeklődők a hónap végéig.
A művész úgy tapasztalja, hogy humorát értik a világban, ilyen a Bolond és a király című, amelyben a bolond boldogan szedi a réten a virágot, míg a király rosszkedvűen kiadja a szolgáinak a parancsot, miféle virágot szedjenek le neki. A tárlaton a bolondokból van a legtöbb, ez Éduánál a hatalom és a kisember viszonyát szimbolizálja gyilkos humorral. Egy másik rajzán a Jóisten a felhő széléről nézi, amint Einstein a táblán vezeti le a képleteket, majd megszólal: A mindenségit!

Édua szerint ezek a rajzok többrétegűek, elgondolkodtatók, talán ezért is szeretik őket nemcsak Magyarországon, hanem szerte a világban.

A művésznő Szegeden született, keresztneve, az Édua kun eredetű és kelő Holdat jelent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását