2024. április 29. - Péter

Mégsem olyan prűdek, mint hittük

A német humor legyőzte az amerikai prüdériát: korábban megütközést keltett egy amerikai kiadó kérése, amely szerint el kellett volna tüntetni egy német mesekönyvből a benne látható mini hímvesszőt, a német Susanne Berner "Winter-Wimmelbuch" (Téli nyüzsgés
2008. január 18. péntek 14:44 - Hírextra

Mint a hildesheimi Gerstenberg Kiadó közölte, a döbbent német reakció láttán az amerikai kiadó meggondolta magát. Az alig rizsszem nagyságú pénisz egy parányi férfi testén látható a könyvben illusztrációnak egyikén. A könyvet eddig már 15 országban kiadták anélkül, hogy bárki is tiltakozott volna ellene.

A nyüzsgés-könyvekben nyüzsögnek az emberek. A zsúfolásig telt pályaudvarokon, piaci vagy uszodai jelentekben mindig akad valami felfedezhető újdonság. A négy évszak mindennapi életét sok humorral egy évnél idősebb gyerekeknek bemutató négy kötet Németországban 250 ezer, külföldön pedig 130 ezer példányban kelt el eddig, többek közt Japánban, Svédországban és a Fa:röer-szigeteken.

Az amerikai kiadó - nyilván a fundamentalisták megelőlegezett tiltakozását megelőzendő - követelte a könyv megcenzúrázását - vélekedett Berner, a könyv írónője. Az Egyesült Államokban akadnak emberek, akik megpróbálják megakadályozni, hogy könyvkereskedések és könyvtárak olyan műveket rendeljenek, amelyekben a szélsőséges vallásos csoportok kivetnivalót találtak. Bernernek ugyanis el kellett volna tüntetnie a könyvből cigarettákat és pipákat is, hiszen a folytatásos történet mintegy 80 szereplője között néhány dohányos is akad. Az amerikai próbálkozást megelőzően egyetlen más ország részéről sem hangzott el kifogás, leszámítva Svédországot, amely azt hiányolta, hogy a téli évszakot bemutató kötetben túlságosan kevés hó hullott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását