2024. április 29. - Péter

Fanyar humorral a labdarúgásról

Baranyai András grafikus- és festőművész először állítja ki FOCI! című digitális printsorozatát, amely kedd estétől látható Budapesten, az OCTOGONart Galériában.
2008. január 4. péntek 15:34 - Hírextra

Baranyai András focisorozata igazi kuriózum: kis magyar és nemzetközi focitörténelem fanyar humorral átitatva. Mintegy 25 grafikát láthat az érdeklődő közönség, köztük azt a lapot, amelynek közepén a focilabda, mint a Nap, magasan áll az égen a stadion fölött, és szórja sugarait az Elvis Presley-frizurás fejekre.

A másik képen egy vörös rózsakoszorúval övezett férfi büszt látható, de fej nélkül, illetve csak a tokája látszik és a nyakkendője, és a zakó reverjén magyar futballklubok jelvényei.

Iványi Bianca, a galéria művészeti vezetője elmondta az MTI-nek, hogy látható lesz a kiállításon a focitörténelem nagy alakja, Maradona és más brazil fociképek is frappáns, humoros formában, sőt a sorozat kicsit a retró stílust is fölidézi.

A 34 éves művésznek ez volt a diplomamunkája, 2004-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafikai szakán, s most a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesületének tagja.

Baranyai András 2007-ben megkapta a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának díját Az év illusztrátora kategóriában Kiss Ottó: Szerintem mindenki maradjon otthon vasárnap délután című kötetének illusztrációiért.

FOCI! című kiállítása február 9-ig tart nyitva az I. kerület Várfok utca 7-9. alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását