2024. április 28. - Valéria

Németh Lajos és Gyetván Csaba Milánóban szurkolt az Internek

Németh Lajos és Gyetván Csaba ugyan még csak frissen igazolt le az Inter Club Ungheria rajongói csapatához, ám máris átesett a tűzkeresztségen. Az időjárás viszontagságai sem emelhettek akadályt a két elszánt szurkolónak, hogy a klub tagjaival együtt elju
2008. április 4. péntek 12:01 - Hírextra
Gyetván Csaba és Németh Lajos a FAWA Médiaválogatott (www.mediavalogatott.hu) tagjaként néhány hete csatlakozott az Inter Club Ungheria (www.interclubungheria.hu) rajongói klubhoz. A két híresség azonban máris Milánóban találta magát kedvenc csapatuk mérkőzésén.

„Ötvenhét év alatt mindig sikerült megúsznom a hosszú busz utakat, az Interért azonban még azt is bevállaltam, hogy összesen 28 órát utazok oda-vissza. Ugyan az út során volt egy pont, amikor azt érzetem, hogy ilyen megpróbáltatásra soha többé nem vállalkozom, de végül a meccs mindenért kárpótolt. Az utunkat egy nagy havazás is fűszerezte, amit a csapatnak már előre jeleztem. Ám azt nem gondoltam volna, hogy Ausztriában a nagy hóban elakadunk. Még az is kérdéses volt, hogy odaérünk-e a mérkőzés kezdetére. De mint meteorológus folyamatosan figyeltem az időjárás változásait, s nyugtatgattam szurkolótársaimat, hogy aggodalomra nincs ok. Sajnos az Inter kikapott, de fergetegesen éreztem magam az Inter Club Ungheria fiatal tagjaival, sőt még néhány felhőtípus nevére is megtanítottam őket” – mesélte Németh Lajos.

Gyetván Csaba nem csak megrögzött Inter szurkoló, hanem az olasz nyelv nagy rajongója is – hivatásos szakfordítóként tevékenykedik -, ezért akkor érezte igazán elemében magát, amikor csapattársaknak segíthetett tolmácsolni.

„Miután megérkeztünk Milánóba klubtársaink egy nagy meglepetéssel vártak: megkaptuk névre szóló, eredeti szurkolói mezünket, s azon nyomban csapattársainkkal egy barátságos meccs kellős közepén találtuk magunkat. Ezután szinte azonnal az Internazionale-Juventus mérkőzésére mentünk, így még annyi időm sem volt, hogy Milánóban a kedvenc boltjaimat végigjárjam. Már rengeteg jó hangulatú összecsapás részese lehettem, de annál felemelőbb érzés nem volt, mint amikor beléptünk a San Siro stadionba, és ott a fergeteges Inter szurkolói hangulat fogadott bennünket! Ennek az élménynek csak úgy lehettem részese, hogy csatlakoztam a rajongói klubhoz” – újságolta Gyetván Csaba.

A két újdonsült rajongó azt is megfogadta, hogy az Inter Club Ungheria mezeknek és a szurkolói szellemnek megfelelően buzdításukkal segítik az Internazionale-t. Ha egy újabb lehetőség adódik, akkor ismét útra kelnek, vállalva a közel 30 órás busz utat, és elmennek szurkolni kedvenc csapatuknak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását