2024. április 19. - Emma

Válságban az amerikai oktatási rendszer

Sok amerikai nagyvárosban a fiatalok fele sem jut el a középiskolai érettségiig. Az Egyesült Államok 50 legnépesebb városában végzett felmérés szerint 17-ben ez a helyzet. A leggyengébb az eredmény Detroitban (24,9 százalék), Indianapolisban (30,5 százalé
2008. április 3. csütörtök 10:45 - Hírextra
A legnagyobb amerikai város, New York és Los Angeles egyaránt hátul kullog a sorban (45,2, illetve 45,3 százalékos érettségizői mutatóval), San Francisco már a jobbak közé tartozik (73,1 százalék). Az 50 városban az átlag 51,8 százalék.

Minden 26. másodpercben kihull egy diák az amerikai középiskolákból. Ez évente 1,2 millió fiatalt jelent. Ők nem túl fényes jövő előtt állnak - tartalmazza a fiatalok boldogulását segítő Amerika Ígérete Szövetség nevű szervezet jelentése. A szervezet alapító elnöke Colin Powell volt amerikai külügyminiszter.

A kutatások szerint az elővárosi és vidéki állami középiskolákban tanuló diákok nagyobb eséllyel szerzik meg az érettségit, mint városban lakó társaik. Az is kiderült, hogy az érettségit megszerző diákok aránya az ázsiai származásúak és a fehérek között a legmagasabb (80,2, illetve 76,2 százalék), és az indiánok, valamint a feketék körében a legalacsonyabb (49,3 illetve 53,4 százalék). A lányok közül többen érettségiznek le, mint a fiúk közül (73,6, illetve 66 százalék). A tanulóknak összességében csak mintegy 70 százaléka tudja időben befejezni középiskolai tanulmányait, a többiek csak évismétlésekkel.

"Amikor évente több mint egymillió diák kihull az iskolákból, az már több mint probléma, az már katasztrófa" - mondta Colin Powell, akit felesége, Alma is segít a szervezet irányításában és abban az országos kampányban, amelyet a középiskolai tanulmányi eredmények javítása érdekében kezdtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását