2024. április 29. - Péter

Divat nagylábon élni

Míg régen egy negyvenes lábú nő ritkaságnak számított, ma teljesen természetes ez a méret. De akadnak felnőtt hölgyek, akiket 32-es, 33-as vagy éppen 44-es lábbal áldott meg sors - vagy inkább büntetett? - nekik kínkeserves és igen költséges a cipővásárlá
2008. március 28. péntek 15:37 - Hírextra
Az ilyen lábbelikre vadászni kell, ráadásul ezek többnyire drágábbak, mint a normál méretű darabok. Nemcsak azért, mert eltérő a nyersanyagköltség, hanem mert más a szérianagyság is.

Az egyik pesti belvárosi butik kifejezetten a kis- és nagylábon élőkre specializálódott. Az Olaszországból érkező luxuscipők mindegyikéhez táskát is kínálnak. Magas, nagylábú nőknek többnyire nagy táska illik - egy pici ridikül nevetségesen hatna a kezükben - míg az alacsony nők számára éppen a hatalmas kézitáska hat disszonánsan, mert még kisebbé teszi őket.

Egy 43-as vagy 44-es cipőnek speciális követelményeket kell teljesíteni, azaz sokszor más szabást, más kaptafát választ a cipész, - szélesebbek is ezek a cipők - és természetesen a sarok magasságát, meg a díszítést is megválogatja. Kevés magas nő választ magas sarkú cipőt vagy feltűnő, túldíszített fazont - inkább visszafogott, nagyon finom, puha bőrből készült lapos vagy kis sarkú cipőt választ.

Ezeknek természetesen ugyanúgy kell követni a divatot, mint a normál méretezésűeknek. A cipők többnyire tiszta bőrből készülnek, beépített talpemelővel, hiszen elég nagy súlyt kell elbírnia a lábbelinek - árulta el az MTI munkatársának a butik vezetője.

Az üzletnek ötezer törzsvevője van Budapestről és vidékről, belföldről és külföldről. Sok a visszatérő közöttük, számos híres sportoló is - érthetően, hiszen a kosaras vagy kézilabdás lányok között is sok a magas - és neves politikus egyaránt, akik között ugyanannyi kis és nagy lábon élő akad, mint az átlagnépességben.

Fontos, hogy a cipő akármilyen termetes, kecses legyen. Ha mondjuk a világoszöld speciális árnyalatában tervezték meg a körömcipőt - bronz paszpóllal és zöld szatén betéttel, akkor biztos hogy a hozzá illő árnyalatú táska is elkél, hiszen nehéz hozzá máshol hasonlót találni.

Az Olaszországból érkező újdonságokról már e-mailben értesítik a törzsvevőket, akiknek egyenként ismerik az ízlését és tisztában vannak azzal, mit szoktak keresni.

Az alacsony nők előnyben részesítik a magas sarkú lábbeliket, amelyek most nagyon divatosak. Ezeknél fontos, hogy a cipő középen jól meg legyen támasztva, ne keltsen olyan hatást és érzést hogy előrebukik benne a viselője.

A férfiaknál extra méretnek számít a 39-es és a 49-es egyaránt. Ők sem kapnak a normál cipőáruházakban maguknak jó minőségű sportcipőt, de alkalmit se nagyon, ezért az erősebb nem képviselői is előszeretettel vásárolnak itt, még akkor is ha elég borsosak az árak.

De még mindig inkább rászánják ezt az összeget, minthogy külföldre utazzanak egy pár új cipőért, sokáig ugyanis ez volt a gyakorlat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását